Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: Μία γρήγορη «ματιά» πριν την επανέναρξη

Ακούστε το άρθρο

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής εκτυλίσσεται φέτος με τέτοιο τρόπο, που θα διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Συνολικά 98 ομάδες, οι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη σεζόν, συμμετέχουν στην κατηγορία, χωρισμένες βάσει γεωγραφικών κριτηρίων σε οκτώ ομίλους στους οποίους τα πράγματα είναι ρευστά τόσο ως προς το «ταβάνι» όσο και ως προς την «ουρά».

Θυμίζουμε ότι η πρωτιά στον όμιλο δεν εξασφαλίζει την άνοδο στη Football League. Οι κορυφές των πρώτων τεσσάρων ομίλων θα συνθέσουν έναν νέο όμιλο και οι πρώτες θέσεις των υπόλοιπων τεσσάρων άλλον έναν όμιλο. Στον κάθε όμιλο θα πραγματοποιηθούν διπλοί αγώνες με βαθμολογία κανονική και οι δύο πρώτοι, σύνολο τέσσερις δηλαδή, θα προβιβαστούν στη Β’ Εθνική.

Ας δούμε συνοπτικά τι συμβαίνει αυτήν την ώρα στον κάθε όμιλο ξεχωριστά λίγες μέρες πριν την επανέναρξη.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο Απόλλων Παραλιμνίου ήταν εκείνος που οδηγούσε την «κούρσα» μέχρι την τελευταία αγωνιστική του 2017, όταν και πέταξε δύο βαθμούς στην έδρα του Άρη Αβάτου και απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή την Ελπίδα Σκουτάρεως με 21 βαθμούς. Στο -4 βρίσκονται Καβάλα και Νέστος Χρυσούπολης, ενώ στη ζώνη του υποβιβασμού η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου φαίνεται σε πρώτη φάση να βρίσκεται αρκετά πιο πίσω και ίσως είναι η πρώτη που υποβιβαστεί.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Η ομάδα που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι ο ιστορικός Ηρακλής που βρέθηκε ξαφνικά από τα σαλόνια στα… αλώνια. Τα πράγματα έβαιναν καλώς για τον «Γηραιό» μέχρι και το τελευταίο ματς της χρονιάς, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Καρίτσα στο Καυτανζόγλειο και είδε τον Άρη Παλαιοχωρίου να περνάει μόνος πρώτος με 32 βαθμούς. Ο 2ος όμιλος είναι ο πιο πολυπληθής, καθώς περιλαμβάνει 15 ομάδες εκ των οποίων οι 7 υποβιβάζονται. Μία από αυτές φαίνεται πως θα είναι ο Καμπανιακός, ο οποίος μόνο με θαύμα θα ανατρέψει το -17. Δύσκολα τα πράγματα και για την Καρίτσα, όπως και για τον Κιλκισιακό.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπορεί στα 12 ματς να μετρά 4 απώλειες (2 ισοπαλίες – 2 ήττες) ωστόσο ο Τηλυκράτης Λευκάδας βρίσκεται στην κορυφή με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο Νέο Αμφίλοχο και κάνει άνετα Χριστούγεννα. Πρόκειται όμως για έναν από τους πιο αμφίρροπους ομίλους, καθώς αρκετές είναι οι ομάδες που καραδοκούν και ίσως απειλήσουν τους πρωτοπόρους στον β’ γύρο. Στην «ουρά», ο Αστέρας Παραποτάμου δύσκολα θα καταφέρει να μείνει, ενώ ζόρικα είναι τα πράγματα και για την πάλαι ποτέ Κυπελλούχο Ελλάδας Καστοριά, όπως και για τον Πανλευκάδιο.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Τους αναστάτωσε το καλοκαίρι, τελικά κατάφερε να χωθεί στον όμιλο και να πάει «τρένο». Η νεοσύστατη ομάδα του Βόλου ΝΠΣ, με μαέστρο τον Πίτου Γκαρσία, μετρά 11/12 και προελαύνει με +8 (!) από τον δεύτερο Αλμυρό και φαίνεται ότι δύσκολα θα χάσει την πρωτιά. Το Βελούχι βρίσκεται στην τελευταία θέση με -12 από τη σωτηρία και θα χρειαστεί να αλλάξει πολλά αν θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Οπούντιο Μαρτίνου που είναι στο -11.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο γνωστός στο ηλειακό κοινό όμιλος του Πανηλειακού, του Αστέρα Αμαλιάδας και του ΠΑΟ Βάρδας. Ενώ όλοι έβλεπαν τους βυσσινί να μην σταματούν πουθενά, αθόρυβα ο Αστέρας Βλαχιώτη τον άφησε πίσω του και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής με διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα της Αμαλιάδας να επιχειρεί πλέον αντεπίθεση. Ο Πανηλειακός βρίσκεται στην τρίτη θέση με 18 βαθμούς ενώ ο ΠΑΟΒ μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ανέκαμψε  και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις την παραμονή του.Μη αναστρέψιμη η κατάσταση για τον «σάκο του μποξ» του Λεωνιδίου, που είναι με διαφορά η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Πού να κέρδιζε κιόλας;! Η Προοδευτική είδε τον δεύτερο Εθνικό να χάνει στο Κερατσίνι με 2-1, ωστόσο έμεινε στο 0-0 με το Λουτράκι εντός και αύξησε τη διαφορά της στους 6 βαθμούς αντί για 8 με αγώνα όμως παραπάνω. Όπως και να ‘χει, πάντως, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τους Πειραιώτες, οι οποίοι όμως έχουν ποιοτική ομάδα και στον β’ γύρο μπορούν κάλλιστα να ανατρέψουν την κατάσταση. Στην «ουρά» το Ζευγολατιό θα αποχαιρετήσει άμεσα αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι, ενώ στη ζώνη βρίσκεται και ο Ιωνικός αλλά έχει χρόνο να ξαναφύγει από εκεί.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο +5 με αγώνα παραπάνω βρίσκεται ο πρωτοπόρος Αήττητος Σπάτων από τη δεύτερη Χαλκίδα. Στο -7 με ματς λιγότερο βρίσκεται 3ος ο Παναργειακός ο οποίος υπό προϋποθέσεις μπορεί να «χτυπήσει» κορυφή. Είναι πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος όμιλος να αργήσει να ξεκαθαρίσει, ενώ είναι δεδομένο ότι στην ουρά θα γίνει «σκοτωμός». Πέφτουν τέσσερις και τόσο μαθηματικά όσο και αγωνιστικά ο τελευταίος Ταμυναϊκός μπορεί κάλλιστα να σωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά της ζώνης του υποβιβασμού από την 3η θέση είναι μονάχα έξι πόντοι.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ένας ακόμη αμφίρροπος όμιλος. Ο Ηρόδοτος είναι μεν πρώτος με +5, ωστόσο έχει ματς παραπάνω από Ατσαλένιο και Αιγάλεω που ακολουθούν, οπότε το πράγμα έχει δρόμο ακόμη και εκεί. Όσο για τα χαμηλά, «σφαγή» κι εδώ. Τέσσερις δυσμενείς θέσεις τις οποίες όλοι είναι σε θέση να αποφύγουν. Μόλις επτά πόντοι είναι η διαφορά της ζώνης από την 2η θέση και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Όλη η επικαιρότητα