Γ’ Εθνική: Νέο σενάριο «κόβει» στη μέση την Πελοπόννησο

Μαγειρέματα, και αλλαγές συσχετισμών με όχι και τόσο καθαρά γεωγραφικά κριτήρια ενδεχομένως  να φέρει η απόφαση της εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τον καταρτισμό των ομίλων της Γ΄ εθνικής κατηγορίας για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν 2018-2019 στις 6 Σεπτεμβρίου.

Το παρασκήνιο που άρχισε την περασμένη Τρίτη έφερε αντιδράσεις, διαβουλεύσεις αλλά και διάφορα «μαγειρέματα» αφού όπως και να το κάνουμε έπρεπε να εξυπηρετηθούν κάποιες ομάδες.

Αρχικά ήρθε η αντίδραση της Καλαμάτας και του Πάμισου που σε πρώτη φάση αυτές τις ομάδες τις είχαν εντάξει στο όμιλο των Αθηνών.

Αργότερα ήρθε και η αντίδραση τεσσάρων Ενώσεων (Ζακύνθου, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αχαΐας) που ζητούσαν να καταρτιστούν οι όμιλοι με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια και να αφήσει η εκτελεστική Επιτροπή τις όποιες σκοπιμότητες.

Σύμφωνα λοιπόν με τελευταίες πληροφορίες οι ομάδες της Πελοποννήσου δεν θα είναι σε έναν όμιλο και θα χωριστούν, αλλά με διαφορετικό τρόπο αυτή την φορά!

Σίγουρα είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία αυτή που ενδεχομένως να εφαρμόσει η Εκτελεστική Επιτροπή να στείλει σε άλλον όμιλο την ΕΠΣ Ηλείας και Αχαΐας και σε άλλον την ΕΠΣ Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Ζακύνθου!

Βέβαια υπάρχει και η άλλη η άποψη που λέει ότι δεν χωρούσαν σε έναν όμιλο όλες οι ομάδες της Πελοποννήσου και των Ιονίων… και για αυτό έπρεπε να γίνει ανακατανομή όπως έγινε και πέρυσι που Αργολίδα και Κορινθία ήταν σε διαφορετικό όμιλο όμως εύλογα αντιλαμβάνεται κάποιος πως αν αυτό το σενάριο επαληθευθεί θα μιλάμε για προσπάθεια εξόντωσης και οικονομικής διάλυσης των ηλειακών αλλά και των συλλόγων της Αχαΐας!

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο έχει  ως εξής:

Αργολίδα, Μεσσηνία, Ζάκυνθος, Κεφαλληνία, Βοιωτία, Αρκαδία και Κόρινθος κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται σε έναν όμιλο!

Ενώ Ηλεία, Αχαΐα, Εύβοια, Δυτική Αττική, Ανατολική  Αττική και Δωδεκάνησα σε άλλον όμιλο!

Η υπόθεση αυτή αναβλήθηκε και η παράταση στην θα συνεχίσει μέχρι την επόμενη συνεδρίαση. Κατά πληροφορίες τα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ στο προσυμβούλιο που έγινε νωρίτερα δεν κατέληξαν σε συμφωνία, ενώ υπήρξαν και πολλές διαφωνίες.

Όλα αυτά αυτή τη στιγμή αποτελούν μόνο φήμες και οι εξελίξεις θα τρέξουν πιθανότατα από εβδομάδα. Η νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κατάρτιση των ομίλων θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε θα πρέπει να περιμένουν οι Ηλειακές ομάδες για να δουν ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι τους στο νέο πρωτάθλημα!

Η «Πατρίς σπορ» επικοινώνησε με τους εκπροσώπους των τεσσάρων Ηλείων και ζήτησε την άποψη τους για το συγκεκριμένο σενάριο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ(Γεν. Αρχηγός Αστέρα Αμαλιάδας):

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει στην πραγματικότητα ένας τέτοιος όμιλος,  με τη συμμετοχή των τεσσάρων Hλειακών ομάδων! Θα είναι πραγματική καταστροφή εν  μέσω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε! Εδώ τώρα στον όμιλο που είμαστε οι παράγοντες «ματώνουν» για να τα βγάλουν πέρα! Φανταστείτε τι θα γίνει να πάμε δυο φορές στη Ρόδο, να ανεβοκατεβαίνουμε στην Αθήνα, και να ταξιδεύσουμε στη Χαλκίδα! Μόνο οι μετακινήσεις και οι διανυκτερεύσεις που θα χρειαστούν, μας τελείωσαν! Θα πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού όλες οι ηλειακές ομάδες, με επικεφαλής την ΕΠΣ Ηλείας!».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΓΚΑΚΗΣ (Γεν. Αρχηγός Νίκης Τραγανού):

«Μια τέτοια απόφαση σε περίπτωση που γίνει πράξη σίγουρα βγάζει εκτός προγραμματισμού τις ομάδες γιατί καταργούνται εντελώς τα γεωγραφικά κριτήρια που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Εμείς θα περιμένουμε μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη όταν και αναμένεται να βγει η τελική απόφαση για τον καταρτισμό των ομίλων και μέχρι τότε ο σχεδιασμός της ομάδας προχωρά κανονικά. Πάντως, αυτό το σενάριο ανατρέπει πλήρως τον προϋπολογισμό των συλλόγων και αυξάνει κατακόρυφα το οικονομικό βάρος που θα κληθούν να σηκώσουν τα σωματεία σε σχέση με πριν που τα κριτήρια ήταν γεωγραφικά και οι αποστάσεις που έπρεπε να καλυφθούν μικρότερες».

ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ(Πρόεδρος ΠΑΟ Βάρδας):

« Θα είναι αδιανόητο και εξωπραγματικό αν οι ιθύνοντες στην ΕΠΟ, πάρουν τις Ηλειακές ομάδες από τον συνηθισμένο εδώ και χρόνια 5ο όμιλο, και της εντάξουν σε έναν άλλο όμιλο με τον όποιο δεν έχουμε καμία σχέση, και ούτε συνορεύουμε γεωγραφικά! Θα καταστραφούμε οικονομικά από τις μετακινήσεις αλλά και τις διανυκτερεύσεις, χώρια ότι θα πρόκειται όχι για πρωτάθλημα, άλλα για τουρνουά! Όλοι μαζί και με μπροστάρη την  ΕΠΣΗ, θα πρέπει να αντιδράσουμε…, πριν είναι πολύ αργά!»

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ:  Ο Πανηλειακός είχε εξαρχής τοποθετηθεί ενάντια στον νέο καταρτισμό των ομίλων πριν καν προκύψει αυτό το νέο σενάριο σε επικοινωνία που είχαμε με τους ανθρώπους της ομάδας, μας παρέπεμψαν σε εκείνη την ανακοίνωση που έλεγε τα ακόλουθα:

«Επειδή τις τελευταίες ώρες διαβάζουμε σε διάφορα σάιτ, σενάρια περί αλλαγής και νέου καταρτισμού των ομίλων της Γ’ Εθνικής (αυτό βέβαια δεν βγαίνει επίσημα στο την ΕΠΟ) θέλουμε να διαμηνύσουμε προς πασά κατεύθυνση ότι οι ομάδες που προσπαθούν καθημερινά με αγώνα των ανθρώπων τους και από το υστέρημα των χορηγών και των φιλάθλων τους να κατέβουν στο γήπεδο πρέπει να βοηθούνται και όχι να πολεμούνται από την πολιτεία. Θέση του Πανηλειακού είναι ο καταρτισμός των ομίλων να γίνεται αποκλειστικά και μόνο με γεωγραφικά κριτήρια!

Η Διοίκηση του Πανηλειακού»