Γ Εθνική

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: «Πρωταπριλιάτικο» πρωτάθλημα…

Ακούστε το άρθρο

Τη μικρότερη χρονική διάρκεια από κάθε άλλη χρονιά θα έχει το φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Θα διαρκέσει ακριβώς έξι μήνες, από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 1η Απριλίου!

Και αυτό συμβαίνει γιατί οι όμιλοι αυξήθηκαν από τέσσερις σε οκτώ με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ομάδες που τους απαρτίζουν και οι αγωνιστικές. Έτσι λοιπόν από τις 30 αγωνιστικές που είχαμε έως τώρα  πέφτουμε στις 22, που σημαίνει μείον οκτώ αγωνιστικές, ή αλλιώς μείον δύο μήνες.

Η μείωση των αγωνιστικών, έχει και αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο στις ομάδες οι οποίες θα πρέπει να υπολογίζουν ότι θα φιλοξενήσουν 3 αγώνες λιγότερους στην έδρα τους, από όπου περιμένουν να εισπράξουν και από εισιτήρια.

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή είναι πως ο πρωταθλητής από κάθε όμιλο δεν θα παίρνει απευθείας την άνοδο για την Β Εθνική. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα οι οκτώ πρωταθλητές θα παίξουν μπαράζ και οι μισές ομάδες θα ανέβουν κατηγορία, δηλαδή τέσσερις.

Οι πρωταθλητές των τεσσάρων πρώτων ομίλων θα απαρτίζουν τον ένα όμιλοι και οι υπόλοιποι τέσσερις τον άλλο. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο των μπαράζ θα παίρνουν την άνοδο. Δηλαδή μόνο οι μισοί πρωταθλητές ομίλων θα ανεβαίνουν κατηγορία.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό είναι πως από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται σχεδόν οι μισές ομάδες. Για παράδειγμα στον όμιλο με τις ομάδες της Ηλείας που έχει 12 ομάδες, υποβιβάζονται οι πέντε. Στην ουσία δηλαδή, πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό για να σωθείς…

Το αρνητικό βέβαια είναι πως αφού το πρωτάθλημα τελειώνει την 1η Απριλίου (μία εβδομάδα πριν το Πάσχα) οι παίκτες θα μείνουν χωρίς αγωνιστική δράση για πάνω από 4 μήνες αφού κάθε χρόνο η προετοιμασία ξεκινάει τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Όλη η επικαιρότητα