Πολιτική

Γ. Γεωργιόπουλος: Αντίθετη η Περιφέρεια σε δημιουργία hot spots προσφύγων σε Πελόπιο και Σκαφίδια

Ακούστε το άρθρο

H Περιφέρεια είναι αντίθετη στη δημιουργία δύο νέων hot spots στην Ηλεία, ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης  Γ. Γεωργιόπουλος.  

«Η Ηλεία έχει αναλάβει το μερίδιό της και έχει κάνει το καθήκον της στο σοβαρό αυτό πρόβλημα της χώρας, φιλοξενώντας ήδη πάνω από 250 πρόσφυγες, κάτω από -κατά γενική ομολογία-καλές συνθήκες και  χωρίς αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Την ίδια στιγμή, άλλοι νομοί δεν έχουν αναλάβει ούτε μια υποχρέωση και δεν έχουν ούτε μία φιλοξενία πρόσφυγα. Τόσο ο κ. Κατσιφάρας όσο και εγώ, έχουμε τονίσει ότι δεν είναι αποδεκτή τέτοια συμπεριφορά, χωρίς καμία ενημέρωση προς την περιφέρεια. Δεν είναι δυνατόν να εγκαταστήσουν κέντρα υποδοχής προσφύγων σε περιοχές με κρίσιμα σημεία για τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Ηλείας, σε απόσταση 4 χλμ από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, σε μια ολυμπιακή χρονιά με τελετή Αφής το φθινόπωρο (σ.σ. για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες) και σε δομή που γειτνιάζει με ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. που φιλοξενεί τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων. Πρώτα θα πρέπει για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης να αναλάβουν και άλλες περιοχές τη φιλοξενία προσφύγων, κι όταν έρθει ξανά η σειρά μας, να το ξαναδούμε».

Όλη η επικαιρότητα