Πολιτική

Γ. Κουτσούκος: Σε κίνδυνο η ζωή των καρκινοπαθών της Ηλείας λόγω αδυναμίας του Νοσοκομείου Πύργου να παρέχει τις σχετικές υπηρεσίες θεραπείας»

Ακούστε το άρθρο

Τις έντονες διαμαρτυρίες των καρκινοπαθών της Ηλείας έχουν αναδείξει τα δημοσιεύματα των Τοπικών και Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε., καθώς από 1-1-2019 το Νοσοκομείο Πύργου αδυνατεί να παράσχει τις απαραίτητες υπηρεσίες που σχετίζονται με την θεραπεία τους λόγω έλλειψης ογκολόγου.

Συγκεκριμένα, στις 31-12-2018 συνταξιοδοτήθηκε ο ογκολόγος, Διευθυντής του Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, που κάλυπτε μεταβατικά από το 2014 την λειτουργία του τακτικού εξωτερικού ογκολογικού ιατρείου στο Νοσοκομείο του Πύργου και οι ασθενείς πρέπει πλέον να μεταφέρονται στην Πάτρα, τόσο για τις σχετικές θεραπείες, όσο και για διαγνωστικές εξετάσεις.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, η μετακίνηση αυτή και η όλη διαδικασία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία τους, επώδυνη και προσβλητική της προσωπικότητάς τους ως ανθρώπων και ασθενών.

Είναι χαρακτηριστικό, για τις ευθύνες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου, ότι ενώ ήταν σε πλήρη γνώση των δεδομένων από την εποχή που ανέλαβε τα καθήκοντα της, δεν μερίμνησε για την αντιμετώπιση  του προβλήματος με την πρόσληψη του ανάλογου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς όπως προκύπτει από την υπ. αριθμ.: 64326/ 9 – 10 – 2018  απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε σχετική Ερώτηση του κ. Κουτσούκου για τις ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Πύργου, δεν υπήρξε καμία σχετική πρόταση στις σχεδιαζόμενες προσλήψεις  για την αντιμετώπιση της θεραπείας των καρκινοπαθών.

Με βάση τα παραπάνω και επειδή η αντιμετώπιση του προβλήματος έχει επείγοντα χαρακτήρα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός, για τις άμεσες ενέργειες του προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των καρκινοπαθών, να πάψουν να ταλαιπωρούνται με την μετακίνηση τους στην Πάτρα και να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά τους ως ασθενών και ανθρώπων.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Γιάννης Κουτσούκος                                                      Κώστας Μπαργιώτας

Όλη η επικαιρότητα