Ηλεία

Γ. Λυμπέρης: «Από 1η Νοέμβριου το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα εφημερεύει καθημερινά»

Ακούστε το άρθρο

«Ακόμα και την τελευταία στιγμή ο «δήθεν» διοικητής του ΓΝ Ηλείας, προσπαθεί όσο γίνεται να καλύψει την εντεταλμένη αποστολή του που είναι να κλείσει – μετά της Κρέστενας – και το νοσοκομείο Αμαλιάδας» δήλωσε ο δήμαρχος Ήλιδας

Μετά και από παρέμβαση του λύθηκε το πρόβλημα με τις εφημερίες της Κυριακής και Δευτέρας

Επιθεώρηση από τους κ.κ. Λυμπέρη – Παπαδάκο:  Κατά 90% έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τοποθέτησης του αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού ακτινολογικού στη νέα πτέρυγα

Τη διαβεβαίωση, στους κατοίκους της περιοχής αρχικά αλλά και ολόκληρης της Ηλείας, πως από την 1η Νοέμβριου το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα εφημερεύει καθημερινά, έδωσε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Αφορμή των δηλώσεων του κ Λυμπέρη, ήταν το θέμα που δημιουργήθηκε με το εφημεριακό πρόγραμμα της νοσηλευτικής μονάδας της πόλης για τις επόμενες δυο ήμερες, από την απουσία παθολόγου που θα κάλυπτε τις ενδεχόμενες ανάγκες. Ο κ. Λυμπέρης, προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως γιατρός μέχρι,  αφού  έγιναν οι απαιτούμενες συνεννοήσεις, να μετακινηθούν παθολόγοι από διπλανές μονάδες υγειονομικής περίθαλψης. Παράλληλα ο Δήμαρχος Ήλιδας, προχώρησε σε κατά μέτωπο επίθεση κατά τον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ Κώστα Διαμαντόπουλος, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, λέγοντας του πως «ακόμα και την τελευταία στιγμή, προσπαθεί όσο γίνεται να καλύψει την εντεταλμένη αποστολή του που είναι να κλείσει – μετά της Κρέστενας – και το νοσοκομείο Αμαλιάδας». Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων ο κ Λυμπέρης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Δημάρχου κ Ανδρέα Παπαδάκο, επιθεώρησαν τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, όπου διαπίστωσαν πως έχουν, 90% έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τοποθέτησης του αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού ακτινολογικού ενώ είναι θέμα ημερών να «κλείσουν» και οι εκκρεμότητες αναφορικά με τη διαμόρφωση του εσωτερικού του κτιρίου που θα φιλοξενεί τη σύγχρονη μονάδα ημερήσιας φροντίδας.

 «Έσπασε κάθε όριο ο κύριος διοικητής, εντός εισαγωγικών, του ΓΝ Ηλείας»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Λυμπέρης ανέφερε «Είχαμε προγραμματίσει να γίνει αυτή η συνέντευξη λίγες ημέρες μετά όταν και θα εγκαινιάζαμε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στην οποία έχουν κατά 90% ολοκληρωθεί τα έργα τοποθέτησης του αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού ακτινολογικού. Όμως ένα θέατρο του παραλόγου, που παίζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σήμερα βρέθηκε στην κορύφωσή του. Σήμερα έσπασε κάθε όριο ο κύριος διοικητής, εντός εισαγωγικών, του ΓΝ Ηλείας, ο οποίος  και την τελευταία στιγμή, προσπαθεί όσο γίνεται να καλύψει την εντεταλμένη αποστολή του που είναι να κλείσει – μετά της Κρέστενας – και το νοσοκομείο Αμαλιάδας για να μείνει «ένα και καλό». Δεν θέλω να πω το πόσο εσφαλμένη είναι η αντίληψη του «ένα και καλό». Τα έχω πει χιλιάδες φορές. Το «ένα και καλό» νοσοκομείο χρειάζεται τουλάχιστον 350 κρεβάτια και αυτό που εννοούν κάποιοι έχει μόλις 170».

Ακολούθως ο Δήμαρχος επεσήμανε «Εμείς όπως ξέρετε είχαμε θέσει ως στόχο τη διατήρηση του νοσοκομείου Αμαλιάδας, ως μονάδα δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Αυτό σημαίνει πως το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, που κατασκευάστηκε πριν αρκετές δεκαετίες, θα συνεχίσει να παρέχει δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής. Εάν ήταν να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας, θα το κάναμε πριν χρόνια. Όμως και τότε αντιδράσαμε γιατί θέλουμε και θα το υλοποιήσουμε, να έχουμε νοσοκομείο. Άρα λοιπόν, προς όλους «εκείθεν» που απεργάζονται εδώ και χρόνια σχέδιο να κλείσουν αυτή τη νοσηλευτική μονάδα, απαντάμε σήμερα και τους λέμε ότι από 1η Νοεμβρίου και στο εξής το νοσοκομείο μας θα εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα. Εμείς θα φροντίσουμε για αυτό».

«Αυτά τα παραμύθια, τα φτηνά σκηνικά με εμάς παίρνουν τέλος»

Ήρθε σήμερα, είπε ο κ Λυμπέρης αναφερόμενος στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις εφημερίες «ο «δήθεν» διοικητής για δώσει λύσεις και να μας πει ότι εμείς πάμε να το κλείσουμε. Τον ρωτάμε λοιπόν ποιος παθολόγος εφημερεύει εδώ και τόσους μήνες στο νοσοκομείο μας; Έχει ένα γιατρό ετοιμότητας και του λέει κάτσε να καλύψεις τον χειρουργικό τομέα. Ας πούμε ότι τον κάλυψε; Τον παθολόγο ποιος θα τον καλύψει; Ο κ Αλεξόπουλος που τον βάζει εφημερία στο νοσοκομείο και την τελευταία στιγμή του λέει άκυρη; Η κ Δρόσου που έχει προσληφθεί ως γιατρό του νοσοκομείου Αμαλιάδας και την πήρε στον Πύργο; Η κ Νικολοπούλου που διορίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και δεν ήρθε ποτέ εδώ; Αυτά τα παραμύθια, τα φτηνά σκηνικά με εμάς παίρνουν τέλος. Και το λέμε προς πάσα κατεύθυνση. Αργότερα ένα χρειαστεί να αντιδράσουμε θα έχουμε δίπλα μας όλο το Λαό της περιοχής. Προς το παρόν συνεννοούμαστε εμείς και πιστεύω πως θα βρούμε «ευήκοα ώτα» για να λύσουμε τα προβλήματα».

Ο κ Παπαδάκος, κατέληξε «προεκλογικά έδωσε την επιταγή και παρήγγειλε τα μηχανήματα. Το όλο κόστος ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο. Ξέρετε πολλούς σε όλη τη χώρα που δίνουν, δωρεά,  μισού εκατομμύριου; Τα κάναμε λοιπόν όλα αυτά για να το κλείσουμε; Όχι βέβαια αλλά για να δείξουμε και στον κύριο αυτό που παρίστανε τον διοικητή ο οποίος μου έλεγε «πως θα εφημερεύετε χωρίς αξονικό» ότι έχουμε τις λύσεις και θα λειτουργήσει το νοσοκομείο μας ως πρότυπη νοσηλευτική μονάδα δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Έχουμε τους τρόπους. Θα προτείνουμε στην ηγεσία του Υπ. Υγείας να μην αυξήσει τη χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα θα τα καλύψουμε εμείς. Τη στιγμή που όλα τα νοσοκομεία της χώρας ζητούν περισσότερα χρήματα εμείς θα πούμε δώστε μας αυτά που τώρα χορηγείται και τα υπόλοιπα είναι δικά μας. Εμείς με τον προϋπολογισμό που δίνεται τώρα μπορούμε να λειτουργήσουμε τον παθολογικό και χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου. Εμείς θέλουμε οι άνθρωποι που δεν έχουν χιλιάδες ευρώ να χαλάσουν για την υγεία τους να μπορούν να εξυπηρετηθούν από τη μονάδα ημερησίας φροντίδας στη νέα πτέρυγα είτε τις κλινικές του νοσοκομείου της Αμαλιάδας είτε χρειάζεται να πάνε στοχευμένα και συνεννοημένα σε νοσηλευτική μονάδα τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αυτά υποσχεθήκαμε και αυτά θα κάνουμε».

«Μήπως τον ενοχλεί που η Αμαλιάδα έχει τόσο σύγχρονα μηχανήματα;»

Στις δηλώσεις του ο κ Παπαδάκος τόνισε «Αυτά που γίνονται με το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο. Εγώ που πραγματικά θέλω να βοηθήσω και μόνος μου με δικά μου χρήματα προσπαθώ να βοηθήσω τους κατοίκους του τόπου μου, τι φταίω και τα ακούω από κάποιους κύριους; Ο διοικητής του Πύργου, σήμερα μου είπε «πρόβλημά μου που έριξα τόσα χρήματα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας». Σκέφτομαι λοιπόν μήπως τον ενοχλεί που η Αμαλιάδα έχει τόσο σύγχρονα μηχανήματα και όχι ο Πύργος; Εγώ δεν το βάζω κάτω και η απόφαση που έχω πάρει είναι πως το νοσοκομείο Αμαλιάδας, δεν θα κλείσει. Το νοσοκομείο μας έχει άρρηκτες σχέσεις με τους Έλληνες του εξωτερικού. Μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε να παρέμβουν αφού έχω αναλάβει εγώ. Όμως μπορεί να γίνει στο μέλλον. Λυπάμαι για την συμπεριφορά και τη κατάντια του κυρίου που λέει πως είναι διοικητής των νοσοκομείων της Ηλείας».

Όλη η επικαιρότητα