Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Γ. Παναγιωτόπουλος: “Στον αέρα η νέα αρδευτική περίοδος – Να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της η Πολιτεία “

Ακούστε το άρθρο

Τους τελευταίους μήνες εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στην λειτουργία του ΓΟΕΒ με συνέπειες στην λειτουργία των ΤΟΕΒ και με τραγικά αποτελέσματα , εάν δεν επιληφθεί η πολιτεία, στους αγρότες αρδευτές.

Η διοικητική δυσλειτουργία του ΓΟΕΒ , παραίτηση Προέδρου ΔΣ Φάμελου Ν, επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του οργανισμού λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, καθιστούν πιθανά την έναρξη της αρδευτικής περιόδου από δύσκολη έως αδύνατη.

Είναι γνωστό ότι η λειτουργία του ΓΟΕΒ αποτελεί μείζονος σημασίας παράμετρο και συμπληρωματικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία των ΤΟΕΒ σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Αυτό είναι και η προϋπόθεση για την προετοιμασία της ομαλής έναρξης της αρδευτικής περιόδου.

Είναι επιπλέον σε όλους γνωστό ότι, ήδη οι πρώιμες καλλιέργειες έχουν ξεκινήσει και ακολουθούν προοδευτικά σε όλες τις καλλιεργούμενες εκτάσεις και άλλες καλλιέργειες με κορύφωση τον Απρίλιο και Μάιο.

Στο χώρο ευθύνης του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων , η ανάγκη για λειτουργία του αρδευτικού δικτύου αρχίζει το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου. Για να γίνει όμως ομαλά και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των αρδευτών – καλλιεργητών, χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία τόσο του αρδευτικού δικτύου (καθαρισμός, συντήρηση διωρύγων κ.α ) όσο και της ετοιμότητας – ανταποκρισιμότητας του οργανισμού (πρόσληψη εποχικού προσωπικού κ.α ).

Η όποια άλλη καθυστέρηση είναι απλά τραγωδία για τους αγρότες.

Η μέχρι σήμερα προετοιμασία είναι ανύπαρκτη. Ο χρόνος είναι ελάχιστος και περνά εις βάρος των αγροτών που αγωνίζονται να επιβιώσουν στις δύσκολες συνθήκες.

Για όλα τα παραπάνω , ρωτώ δημόσια

Γνωρίζει την κατάσταση ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως εποπτεύουσα αρχή και τι έχει κάνει για να προλάβει τις συνέπειες;

Γνωρίζει την κατάσταση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως θεσμική αρχή και τι έχει κάνει για να προλάβει τις συνέπειες;

Γνωρίζουν την κατάσταση οι Βουλευτές του Νομού ως εκπρόσωποι της κοινωνίας και τι έχουν κάνει για να προλάβουν τις συνέπειες;

Γνωρίζουν την κατάσταση ιδιαίτερα οι Βουλευτές της πλειοψηφίας, με την άμεση σχέση τους με την κυβέρνηση και τι έχουν κάνει για να προλάβουν τις συνέπειες;

Γνωρίζει την κατάσταση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τι έχει κάνει να προλάβει τις συνέπειες; Ενημερώθηκε κατά την επίσκεψή του πριν λίγες μέρες στο Νομό μας εξ αφορμής συνεδρίου;

Δεν ζητώ απάντηση στα ερωτήματα. Εκφράζω την αγωνία μου για την εξέλιξη της κατάστασης και την τύχη των αγροτών συμπολιτών μου αλλά και των υπολοίπων αγροτών του Νομού.

Ζητώ δημόσια την άμεση παρέμβαση όλων, για την αποφυγή των συνεπειών από την πιθανή αδυναμία ομαλής έναρξης της αρδευτικής περιόδου και πιθανής καταστροφής καλλιεργειών.

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Μέλος Δ.Σ ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Όλη η επικαιρότητα