Εκπαίδευση Ηλεία

Γ’ τάξη του δημοτικού σχολειού Χαβαρίου: Ενάμιση μήνα χωρίς δάσκαλο!

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς δάσκαλο παραμένουν εδώ και ενάμιση περίπου μήνα οι μαθητές της Γ’ τάξης του δημοτικού σχολείου Χαβαρίου του δήμου Ήλιδας, με αποτέλεσμα να περιφέρονται από τάξη σε τάξη για να κάνουν υποτυπωδώς μάθημα.

Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αγανάκτηση των γονέων και επειδή έφθασε ο κόμπος στο χτένι χθες το πρωί προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου και δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή μαθημάτων προκειμένου να βρεθεί λύση.

Τα προβλήματα για τους μαθητές της συγκεκριμένης τάξης του σχολείου ξεκίνησαν από την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, καθώς η δασκάλα που είχε τοποθετηθεί βρήκε άλλη θέση και μετατέθηκε από το σχολείο.

Περιφέρονται στις τάξεις

Η δασκάλα που τοποθετήθηκε στην συνέχεια, από τα τέλη Νοεμβρίου λαμβάνει διαρκώς άδειες λόγω εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα οι μαθητές της Γ’ τάξης να έχουν μείνει χωρίς εκπαιδευτικό και όλο αυτό το διάστημα κάνουν κάποιες ώρες μόνο Γλώσσα και μαθηματικά με την διευθύντρια του σχολείου και τις υπόλοιπες ώρες μετακινούνται σε άλλες τάξεις.

Οι γονείς είχαν διαμαρτυρηθεί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από τις αρχές Δεκεμβρίου και είχαν λάβει διαβεβαίωση ότι στις 8 Ιανουαρίου θα είχε διοριστεί νέα δασκάλα. Ωστόσο, νέα δασκάλα δεν εμφανίστηκε και χθες μετέβη στο σχολείο ένας δάσκαλος ο οποίος ενημέρωσε ότι μετακινήθηκε για μόλις δύο ημέρες μέχρι να τοποθετηθεί άλλος εκπαιδευτικός. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οι γονείς, οι οποίοι αισθάνονται ότι εμπαίζονται, έβαλαν λουκέτο στο σχολείο και ζητούν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η εφημερίδα ‘Πατρίς’ επικοινώνησε με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ζεύλα, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει τοποθετηθεί δάσκαλος, αφού καθυστέρησε το Υπουργείο Παιδείας και η διαδικασία των διορισμών έχει οριστεί για σήμερα.

Όλη η επικαιρότητα