Πολιτική

Γ.Τσιρώνης: «Παράθυρο για απαλλαγές από υψηλό ΦΠΑ και φόρους»

Ακούστε το άρθρο
Πλήρως ενημερωμένος για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σήμερα σε επίπεδο αγροτικής, κτηνοτροφικής παραγωγής, βιολογικής γεωργίας-Κτηνοτροφίας, υδατοκαλλιεργητών, αλιέων και υδατοκαλλιεργητών το μεσημέρι του Σαββάτου από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.
Οι αδυναμίες πολλές, όπως τέθηκαν από πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη, με τον υπουργό να επισημαίνει ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ένα καλό δρόμο, με «όπλο» τους πόρους από διαρθρωτικά ταμεία και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Αγροτική Ανάπτυξη, όπου το 2016 η Ελλάδα ήταν πρώτη σε ποσοστά απορροφητικότητας.
Ο  κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ενεργοποιήσει όλα τα Μέτρα του ΕΣΠΑ για τον Πρωτογενή Τομέα και είναι διατεθειμένη να ρυθμίσει -κατά τη συζήτηση με τους θεσμούς- προβλήματα που ανακύπτουν με την αναμόρφωση της φορολογίας και των εισφορών στον ΟΓΑ.
Νωρίτερα το πρωί η… υποδοχή του υπουργού ήταν όπως αναμενόταν θορυβώδης στο δημαρχείο Αίγιου  καθώς αγροτοσυνδικαλιστές κατήγγειλαν τόσο την πολιτική της κυβέρνησης όσο και της Ε.Ε. στο γεωργικό τομέα, μιλώντας για ξεκλήρισμα των μικρών παραγωγών με την αύξηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια πρόσφατα αλλά και των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών (από 1/1/2017).
Ανακοίνωσαν παράλληλα την απόφασή τους για να κατεβούν στους δρόμους και πιθανότατα στα μπλόκα, στις 23 του μηνός.
Ο υφυπουργός υποσχέθηκε άμεση έναρξη της καταγραφής των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία, τόσο στην παραγωγή όσο και στο φυτικό κεφάλαιο, με στόχο την έγκαιρη αποζημίωση.

Όλη η επικαιρότητα