Γαλλία: Αγοράκι 5 ετών μαχαίρωσε τον ξάδελφό του για ένα σακουλάκι καραμέλες

Eνα αγοράκι ηλικίας 5 ετών μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά τον ξάδελφό του ηλικίας 13 ετών, για ένα σακουλάκι καραμέλες, όπως έγινε γνωστό από τη γαλλική αστυνομία.

Τα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Τιρνόν σιρ Ρον της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Τα δύο ξαδέλφια τσακώθηκαν για τις καραμέλες στην είσοδο ενός κτιρίου. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Le Dauphiné libéré και τον ιστότοπο francebleu, ο 5χρονος μαχαίρωσε τον 13χρονο, επειδή εκείνος δεν ήθελε να του δώσει χρήματα για να αγοράσει ένα σακουλάκι καραμέλες.

«… Το πεντάχρονο αγόρι, επειδή θύμωσε, ανέβηκε στο σπίτι του και πήρε ένα μαχαίρι» σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ετσι μαχαίρωσε τον 13χρονο στη βουβωνική χώρα, πλήττοντας τη μηριαία αρτηρία του. Το θύμα είχε πέσει στο έδαφος κι έχανε πολύ αίμα και οι περαστικοί ειδοποίησαν μια ομάδα αστυνομικών που έκανε πεζή περιπολία στην περιοχή. Ο ένας εξ αυτών γρήγορα του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες εφαρμόζοντας πίεση στο τραύμα του και περιμένοντας τους διασώστες να φθάσουν στο σημείο.

«Εβαλα τη γροθιά μου στην πληγή και πίεσα σκληρά για να αποτρέψω την ροή του αίματος» δήλωσε ο αστυνομικός.

Ο 13χρονος χειρουργήθηκε για να σταματήσει η αιμορραγία και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο αλλά παραμένει υπό νοσηλεία.

Ο φερόμενος δράστης θα παρακολουθείται από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, εξήγησε η αστυνομία.

 

 

 

(με πληροφορίες από ΑΠΕLe Dauphiné libéré, Francebleu)