Κόσμος

Γαλλία: Γυμνόστηθες Femen αλυσοδέθηκαν σε γέφυρα στο Παρίσι – «Σταματήστε τις γυναικοκτονίες!»

Ακούστε το άρθρο

Μέλη των Femen αλυσοδέθηκαν σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, στους στύλους φωτισμού της Γέφυρας των Τεχνών στο Παρίσι για να καταγγείλουν τις γυναικοκτονίες, που όπως προσπαθούν να δικαιολογήσουν οι δράστες οφείλονται στην «αγάπη» τους.

«Δεν σκοτώνει κανείς ποτέ από αγάπη», «για το καλύτερο, όχι το χειρότερο», «δεν σε αγαπώ έως θανάτου», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που είχαν γράψει στο γυμνό στήθος τους οι ακτιβίστριες, οι οποίες κρατούσαν, επίσης, καπνογόνα κόκκινου καπνού.

000_1OZ85L

«Οι άνδρες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το πρόσχημα της αγάπης για να δικαιολογήσουν την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες», δήλωσε η Femen Ίνα Σεβτσένκο, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι «οι γυναίκες συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατάσταση ανασφάλειας στις σχέσεις τους».Φορώντας στεφάνια από μαύρα λουλούδια στο κεφάλι τους, οι διαδηλώτριες κρατούσαν μπαλόνια με το σχήμα της καρδιάς, σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, μπουκέτα με κόκκινα τριαντάφυλλα και μαύρα πλακάτ με συνθήματα.

000_1OZ85S

«Αναπαράγουμε τα σύμβολα του Αγίου Βαλεντίνου για να καταγγείλουμε αυτήν την πατριαρχική και τοξική αγάπη» για τις γυναίκες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σοφί Αντουάν.

«Τις βιάζουν από αγάπη, τις χτυπούν από αγάπη και σήμερα ξεσηκωνόμαστε εναντίον αυτής της επιβλαβούς και καταστροφικής αγάπης» σημείωσε.

via

Όλη η επικαιρότητα