Ποδόσφαιρο

Γαλλία – Κροατία 4-2: Oh La La Γαλλία στην κορυφή ξανά…

Ακούστε το άρθρο

Η εκπληκτική Γαλλία έβγαλε ξανά «φωτιές» στις αντεπιθέσεις, είδε την τύχη να της… κλείνει το μάτι και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα γήπεδα της Ρωσίας, απέναντι σε μια Κροατία που ηττήθηκε με 4-2, αλλά δεν έπεσε σε καμία περίπτωση αμαχητί.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει τέσσερις φορές και με το απίθανο 4-2 ανέβηκε για δεύτερη φορά στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ κι έραψε το δεύτερο αστέρι στην φανέλα, 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Ζινεντίν Ζιντάν και την παρέα του.

Οι Βαλκάνιοι είχαν τις διπλάσιες τελικές, στο μάτι έμοιαζαν η πιο ελκυστική ομάδα στο χορτάρι, όμως οι «τρικολόρ» τους έκαναν να πληρώσουν τοις μετρητοίς κάθε τους λάθος.

Τα γκολ

1-0 (18′ αυτ. Μάντζούκιτς) 1-1 (28′ Πέρισιτς) 2-1 (38′ πέν. Γκριεζμάν) 3-1 (59′ Πογκμπά) 4-1 (65′ Εμπαπέ) 4-2 (69′ Μάντζουκιτς)

Οι συνθέσεις

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ (55′ Ενζονζί), Πογκμπά, Ματουϊντί (73′ Τολισό), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

Γήπεδο: Luzhniki Stadium

Διαιτητής: Nestor Pitana (ARG)

Βοηθοί: Hernan Maidana (ARG), Juan Pablo Belatti (ARG)

 

Ιστορικό επίτευγμα για τον Λόβρεν

Η Γαλλία αντιμετώπισε την Κροατία στον τελικό του Μουντιάλ, με τον Ντέγιαν Λόβρεν να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο 29χρονος αμυντικός της Λίβερπουλ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που παίζει την ίδια σεζόν σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου! Ο διεθνής άσος έπαιξε στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με τη φανέλα των Ρεντς, ενώ χθες αγωνίστηκε στο «Λουζνίκι» με τα χρώματα της Χρβάτσκα.

Πρώτος παίκτης που κατάφερε κάτι τέτοιο ήταν ο Τιενρί Ανρί το 2006. Συγκεκριμένα, έπαιξε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Αρσεναλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και στον τελικό του Μουντιάλ με τη Γαλλία απέναντι στην Ιταλία.  Ο Λόβρεν αυτή τη φορά στάθηκε πιο τυχερός, καθώς στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1.

 

Επεισόδια και τραυματίες στο Παρίσι πριν τον τελικό! 

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στον κόσμο και την αστυνομία σημειώθηκαν στη fan zone του Παρισιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 20 άτομα, πριν τον τελικό της Γαλλίας με την Κροατία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «francetvinfo.fr», οι φίλοι των «τρικολόρ» έσπασαν τα οδοφράγματα, προκειμένου να εισέλθουν στη fan zone, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια με την αστυνομία και να υπάρξουν τραυματίες.
Ο κόσμος ήδη από νωρίς γέμισε τη fan zone, όπου εκτιμάται πως το συγκεκριμένο μέρος μπορεί να χωρέσει κοντά στα 90.000 άτομα. Ωστόσο, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ήταν υπεράριθμοι.

Όλη η επικαιρότητα