Ηλεία

Γαστούνη: Συνελήφθη ο ληστής ταξιτζήδων!

Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη του 41χρονου ληστή εις βάρος ταξιτζή στη Γαστούνη στις 19 Μαρτίου προέβησαν χθες το μεσημέρι στην Πάτρα οι αστυνομικοί του ΑΤ Πηνειού.

Έχοντας ταυτοποιήσει τα στοιχεία του, αξιοποίησαν πληροφορίες και μέσα από προσεκτική έρευνα εντόπισαν τα ίχνη του και τον «τσάκωσαν».

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος είχε ληστέψει 58χρονο ταξιτζή το βράδυ της 19ης Μαρτίου, ο οποίος τον είχε μεταφέρει από την Πάτρα στη Γαστούνη. Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως ο 41χρονος μάλλον είχε… χόμπι τις ληστείες ταξιτζήδων, αφού είχε διαπράξει άλλη μία στις 23 Φεβρουαρίους στα Σαγέικα, όταν απείλησε οδηγό ταξί αφαιρώντας του κινητό τηλέφωνο, ένα χρυσό δαχτυλίδι και 50 ευρώ!

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη ληστειών κατ΄εξακολούθηση.  Εις βάρος του συλληφθέντος εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και βίαιης προσαγωγής των Ανακριτών Αμαλιάδας και Άμφισσας και δύο καταδικαστικές
αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας. Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης (16) μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδική Κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δράστη και κατέσχεσαν το ρολόι που είχε αφαιρέσει από τον οδηγό του Ταξί στην ληστεία της 19ης Μαρτίου στα Πηγαδάκια.

Όλη η επικαιρότητα