Γαστούνη: Τρέχει λάσπη από τις βρύσες!

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων της Γαστούνης, αναφορικά με την κατάσταση του νερού που τρέχει από τις βρύσες τους.

Όπως καταγγέλλουν, το νερό είναι ακατάλληλο και οι ίδιοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση καθώς όχι μόνο δεν μπορούν να το πιουν αλλά δεν είναι κατάλληλο ούτε για να το χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.

Το νερό που τρέχει από τις βρύσες των νοικοκυριών είτε θα είναι αναμεμειγμένο να χώμα και θα βγαίνει λάσπη, είτε θα είναι θολό και θα παραπέμπει σε ούζο παρά σε νερό!

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι έχουν καταφύγει στην λύση των εμφιαλωμένων ακόμη για να κάνουν μπάνιο και διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί και ζητούν να δοθεί λύση καθώς.. το καλοκαίρι προβλέπεται πολύ δύσκολο…

 

Κωνσταντίνα Βούρτση:

«Δεν έχουμε ούτε ποιότητα ούτε νερό. Επειδή έχουμε μωρό στο σπίτι και πρέπει να κάνει μπάνιο, αγοράζουμε ακόμα και για το μπάνιο του παιδιού. Το νερό βγαίνει μαύρο πολλές φορές, άλλες φορές βγαίνει κίτρινο, άλλες φορές βγάζει άμμο, γλυφό, με λίγα λόγια σαν μία λάσπη».

Γιώργος Μπίρμπας:

«Το νερό δεν είναι ποτέ καθαρό, είναι ακατάλληλο ακόμη και για μπάνιο. Το χρώμα του θα είναι είτε μαύρο, είτε θα βγάζει άμμο, είτε θα είναι λες και πίνουμε ούζο. Πληρώνουμε νερό και νερό δεν έχουμε, όχι μόνο για πόσιμο αλλά και για τις καθημερινές μας ανάγκες, που αφορούν την υγιεινή. Στο δικό μας το τετράγωνο, στο κέντρο της πόλης είναι πιο εμφανές. Στις άλλες περιοχές μπορεί να μυρίζει αλλά δεν έχει το χώμα. Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι συνεχές το πρόβλημα. Όταν απευθύνθηκα στις αρμόδιες αρχές κάποια άτομα παραιτήθηκαν γιατί τους ασκούσαν μεγάλη πίεση και τώρα άκρη δεν μπορούμε να βγάλουμε και δεν θα βρεθεί λύση. Σε όλα τα σημεία της Γαστούνης υπάρχει πρόβλημα».

Δημήτρης Θεοδοσόπουλος:

«Μεγάλο πρόβλημα στη Γαστούνη χρόνια τώρα. Κάθε καλοκαίρι έχουμε αυτό το πρόβλημα. Είμαστε στον πρώτο όροφο, ερχόμαστε από τη θάλασσα και δεν έχουμε να κάνουμε μπάνιο.  Ούτε πίεση έχει και η ποιότητα δεν είναι καλή. Μας φέρνει λάσπη. Οι βρύσες βγάζουν άμμο, δεν ξέρω από πού το φέρνουν. Όλη η Γαστούνη έχει πρόβλημα, ούτε να πιούμε, ούτε να πλυθούμε. Αγοράζω νερό για να πίνω. Η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσει τίποτα και το ακρίβυναν κιόλας το νερό. Δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Ακρίβυναν το νερό χωρίς να δώσουν λύση. Δεν πίνεται το νερό».

Στάθης Πλαγιάζος:

«Το χειμώνα έχουμε λάσπη και το καλοκαίρι εκτός του ότι έχουμε λάσπη δεν έχουμε νερό. Στον πρώτο όροφο δεν κάνουμε μπάνιο, δεν πάμε τουαλέτα, δεν πλένουμε, συν τα επαγγελματικά προβλήματα. Στο χώρο εργασίας μας, η βάση μας είναι το νερό, είναι αρτοπαρασκευαστήριο. Εκεί που πρέπει να έχουμε και ποσότητα και καθαρό νερό γιατί πρέπει να ζυμώσουμε και για κάποιες άλλες δουλειές στη ζαχαροπλαστική, ούτε το νερό επαρκεί, ούτε είναι καθαρό. Στο χώρο εργασίας μου και στο σπίτι μου, έχουμε βάλει πάρα πολλά φίλτρα. Είμαστε αναγκασμένοι να αλλάζουμε φίλτρα σε 2-3 ημέρες και πληρώνουμε 30-35 ευρώ. Φανταστείτε το κόστος για τον εργοδότη. Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε αγορά μιας μηχανής και γλιτώσαμε τη ζημιά των 10.000 ευρώ εντελώς τυχαία. Θα καιγόταν η μηχανή από τη λάσπη. Η δημοτική αρχή λέει ότι προσπαθεί, αλλά εμένα δεν μου φτάνει αυτό. Εγώ ξέρω ότι είμαι νομοταγής πολίτης, πληρώνω κάθε μήνα. Το μόνο που ζητώ είναι να έχω καθαρό νερό. Πριν ένα μήνα πλήρωσα ζημιά 400 ευρώ πλυντήριο».