Ηλεία Πολιτική

Γαβρίλης Λιατσής: «Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά»

Ακούστε το άρθρο

Στο χώρο του πρ. δημαρχείου Καράτουλα δήλωσε -και επίσημα- ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής την αποχώρηση του από την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παρουσία όλων των προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων του πρ. δήμου Ωλένης καθώς και στελεχών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου ο κ. Λιατσής έκανε απολογισμό της θητείας του υποσχόμενος παράλληλα ότι τα έργα που έχουν ξεκινήσει καθώς και οι μελέτες που ήδη έχουν εκπονηθεί και αφορούν στην δημοτική ενότητα Ωλένης θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

«Διάλεξα να το πω σε εσάς γιατί είστε οι άνθρωποι που με στηρίξατε αποτελεσματικά για να φτάσω μέχρι το δημαρχείο. Ξεκίνησα πριν 25 χρόνια χωρίς καμία πολιτική παρακαταθήκη και διάλεξα το τοπικό δημαρχείο για να πω ότι εδώ τελειώνει η πολιτική μου σταδιοδρομία όσον αφορά την τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην περιοχή της Ώλενας και στο Καράτουλα έγιναν πολλά πράγματα, τα οποία και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της θητείας μου».

Ο κ. Λιατσής αναφέρθηκε και σε έργα που δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας κατά την διάρκεια της θητείας του (θέατρο στο Κατάκολο, κατεδάφιση 2ου Γυμνασίου-Λυκείου κ.α.), λόγω του ότι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «με εμπόδισαν κάποιοι», ενώ μίλησε και για την ένωση Πύργου – Αμαλιάδας.

«Επέλεξα να φύγω με ψηλά το κεφάλι και ο επόμενος δήμαρχος θα αναλάβει μια πόλη οικονομικά εύρωστη, οργανωμένη, με πολλά έργα στα σκαριά. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που δεν συμβιβάζονται με την πραγματικότητα όπως την διαμορφώνουν οι άλλοι. Μπορώ να γίνω ένας ταπεινός σύμβουλος για τον επόμενο δήμαρχο Πύργου. Θέλω να σας αποχαιρετήσω τονίζοντας πως από εσάς έκανα ότι έκανα ως δήμαρχος αφού τα χωριά της Ώλενας με εξέλεξαν δήμαρχο».

Τον λόγο πήρε και ο διευθυντής της Οικονομικής της Υπηρεσίας  Γιάννης Αλεξανδρόπουλος που τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η επόμενη δημοτική αρχή θα βρει ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 8 εκατ. ευρώ τη στιγμή που όταν ξεκίνησε η θητεία του κ. Λιατσή ο δήμος δεν είχε να πληρώσει ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων του». Στην συνάντηση, μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρόν ο γενικός γραμματέας του δήμου Πύργου Νίκος Λαινόπουλος (σ.σ. κάλεσε τους κατοίκους να προβούν σε έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων στο κτηματολόγιο), η Δ/ντρια της Δ/νσης Προγραμματισμού Σοφία Γούργουρα και η υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας Κική Διονυσοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα