Εκπαίδευση Ηλεία

ΓΕΛ Καράτουλα: Ανακοίνωση διδασκόντων για μη έγκριση τμήματος

Ακούστε το άρθρο

Οι καθηγητές του ΓΕΛ Καράτουλα με αφορμή την μη έγκριση του τμήματος της ομάδας προσανατολισμού υγείας προχώρησαν στην παρακάτω ανακοίνωση :

«Με την έναρξη της φετινής χρονιάς διαπιστώσαμε τη μη έγκριση του τμήματος της ομάδας προσανατολισμού υγείας με το σκεπτικό ότι μόνο ένα παιδί έχει δηλώσει αυτόν τον προσανατολισμό.

Καταρχάς θέλουμε να σημειώσουμε ότι σε όλα τα μαθήματα προσανατολισμού (Φυσική, Χημεία) γίνονται συνδιδασκαλίες εκτός του μαθήματος της Βιολογίας, ήτοι το ζήτημα τίθεται μόνο για 7 ώρες.

Ήδη το ΥΠΑΙΘ έχει ζητήσει να γίνεται συνυπολογισμός των παιδιών που συμμετέχουν στις ομάδες προσανατολισμού θετικών επιστημών και επιστημών υγείας.

Επιπλέον, θεωρούμε εξαιρετικά αντιπαιδαγωγική την απομάκρυνση της μαθήτριας – παρά τη θέλησή της – από το σχολείο της στην τελευταία τάξη του σχολείου, προσθέτοντάς της 35 χιλιόμετρα καθημερινά παραπάνω από αυτά που διανύει από το χωριό της για να βρεθεί στο ΓΕΛ Καράτουλα.

Χρέος της δημοκρατίας είναι να προασπίζει τα συμφέροντα παιδιών που μεγαλώνουν σε απομακρυσμένα ορεινά χωριά και να μην τους ορθώνει περαιτέρω εμπόδια στον ανηφορικό αγώνα για τη γνώση και τη μάθηση.

Ως εκ τούτου, ζητάμε την έγκριση του τμήματος της ομάδας προσανατολισμού υγείας στο ΓΕΛ Καράτουλα».

Όλη η επικαιρότητα