Ηλεία

ΓΕΛ Κρεστένων: «Γέφυρα» επικοινωνίας οι μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Στον 6ο Διαγωνισμό Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια

Το ΓΕΛ Κρεστένων  για μία ακόμη φορά συμμετέχει στον διαγωνισμό Ελλάδα-Κύπρος – Ομογένεια Γέφυρες Επικοινωνίας 2020. Στις προηγούμενες συμμετοχές του το ΓΕΛ Κρεστένων είχε κάνει μία εξαιρετική δουλειά και ειχε κερδισει δυο φορές το πρώτο βραβείο, κατακτώντας και την  καθολική αναγνώριση. Τα παιδιά απο το ΓΕΛ Κρεστένων έβαλαν όλη τη φαντασία τους για να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις κατασκευές που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και οι οποίες και θα εκτεθούν στον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό με εξαιρετικές πιθανότητες να βραβευτούν και πάλι. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό ο οποίος γίνεται για να τιμηθεί η μαρτυρική Κύπρος, για τα όσα έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια από τις συνεχείς εισβολές κυρίως των Τούρκων, που κατέχουν μεγάλο μέρος των εδαφών της.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού. Στον διαγωνισμό μπορούν φέτος να συμμετάσχουν μεμονωμένες σχολικές μονάδες ή συμπράξεις σχολείων (δηλαδή ομάδες τουλάχιστον 2 σχολείων).

Τον Μάρτιο του 2020 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και οι καλύτερες μαθητικές δημιουργξες θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει τον Απρίλιο ή τον Μάιο στην Λευκωσία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαικού πανεπιστημίου Κύπρου ή στην αίθουσα της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων.

Όλη η επικαιρότητα