Αγροτικά Ηλεία

Γενική Συνέλευση Ομάδας Παραγωγών: Άμεση εκτίμηση των ζημιών ζήτησαν οι αγρότες στη

Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκιο με γεωπόνους του ΕΛΓΑ αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τοπικές κοινότητες του δήμου Ήλιδας που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Κοινό αίτημα των πληγέντων παραγωγών και της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, η άμεση αυτοψία και εκτίμηση στα λιοστάσια που έχουν πληγεί από το χαλάζι και η όσο το δυνατόν πιο σύντομη αποστολή των πορισμάτων, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Οι αγρότες ζήτησαν άμεσα καταγραφή των ζημιών από το χαλάζι

Το θέμα συζητήθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ομάδας προχθές το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και αυτό που ζήτησαν οι παραγωγοί είναι να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, τονίζοντας ότι οι αυτοψίες και εκτιμήσεις πρέπει να γίνουν τώρα που φαίνεται η ζημιά, έτσι ώστε να καταγραφή το πλήρες μέγεθος της καταστροφής. Κάτι που τέθηκε και από την Ομάδα Παραγωγών στον ΕΛΓΑ Πατρών.

Την ενημέρωση έκανε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της συνέλευσης, ο πρόεδρος της Ομάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την συνάντηση που έγινε στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου. Ειδικότερα τους ενημέρωσε για την τροποποίηση του ΕΛΓΑ, για τις αποζημιώσεις ΠΣΕΑ, για τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους του δήμου Ήλιδας και για τις παραλίμνιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Επίσης, εγκρίθηκαν η Ομάδα Παραγωγών Ελαιολάδου και ο ειδικός κανονισμός λειτουργίας. Νωρίτερα είχε παρουσιαστεί και εγκριθεί η έκθεση του ορκωτού λογιστή για το έτος 2016.

Όλη η επικαιρότητα