Ηλεία Υγεία

Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας: Γλίτωσε το «λουκέτο» η Μαιευτική κλινική;

Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε από το υπουργείο η πρόσληψη του επικουρικού γυναικολόγου μαιευτήρα

Νέα μεταφορά ασθενή με κορωνοϊό στο Ρίο

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, αφού όπως δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Χριστόπουλος, χθες το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την πρόσληψη του επικουρικού ιατρού, που αναμένεται άμεσα στον Πύργο.

«Έρχεται ο επικουρικός και δεν θα βάλει λουκέτο η κλινική. Υπάρχει βέβαια μια διαδικασία κάποιων ημερών, αλλά μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου, ότι υπογράφηκε η σχετική σύμβαση, έρχεται ο ιατρός και δεν θα κλείσει η κλινική. Είναι μία θετική εξέλιξη αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος.

Να τονισθεί ότι αν δεν υπήρχε αυτή η θετική εξέλιξη, η μαιευτική κλινική θα έβαζε «λουκέτο» από την Κυριακή 22 Μαρτίου, για 10 ημέρες, αφού για αρκετό καιρό και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς το Υπουργείο Υγείας, δεν είχε προχωρήσει η πρόσληψη του ειδικού γυναικολόγου ιατρού (μαιευτήρα) για να μπορέσει να λειτουργεί η κλινική σε καλύτερα επίπεδα.

Όπως τόνισε ο κ. Βασίλειος Τσιτσής Διευθυντής της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, όλοι όσοι εργάζονται στην Μαιευτική Κλινική του Πύργου έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους και χρειάζεται άμεσα ενίσχυση το ιατρικό προσωπικό της κλινικής.

Ο κ. Τσιτσής δήλωσε επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και αρκετό καιρό κωλυσιεργούσαν και δεν προχωρούσαν στην πρόσληψη του επικουρικού ιατρού γυναικολόγου μαιευτήρα, που είναι άκρως απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία της κλινικής, αφού με το υπάρχον προσωπικό δεν βγαίνουν οι εφημερίες!

Τη δεδομένη στιγμή στη Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου έχουν παραμείνει τρεις γυναικολόγοι οι οποίοι πραγματοποιούν από 7 εφημερίες ενεργείς και 7 ετοιμότητας ο καθένας, δηλαδή σύνολο 21 μέρες ο καθένας. Το πρόγραμμα όμως δεν βγαίνει πέρα από αυτές τις 21 ημερών, καθώς σε κάθε εφημερία απαιτείται η παρουσία δυο γιατρών…

Νέα μεταφορά επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοιού στο Ρίο

Εντωμεταξύ το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου από το Νοσοκομείο Ηλείας, ένας ακόμη ασθενής, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιού, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις που του έγιναν. Πρόκειται για άνδρα που νοσηλευόταν με ύποπτα συμπτώματα και τελικά βρέθηκε θετικός στον ιό.

Να σημειωθεί ότι ολόκληρος ο τρίτος όροφος του Νοσοκομείου έχει αποφασιστεί να χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού. Με απόφαση της Διοίκησης, εκκενώθηκαν οι χώροι της Χειρουργικής, της Ουρολογικής και της Ορθοπαιδικής που λειτουργούσαν σε τμήμα του τρίτου ορόφου και πλέον όλος ο όροφος διαμορφώθηκε αποκλειστικά για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όλη η επικαιρότητα