Ηλεία

Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας: Πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ

Ακούστε το άρθρο

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου που φιλοξενεί το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, παρέλαβε πριν λίγες ημέρες η Διοίκηση του Γ.Ν Ηλείας, και είναι η πρώτη φορά που διαθέτει πλήρη εικόνα του ενεργειακού μίγματος της συγκεκριμένης δομής και του αντίστοιχου κόστους.

Στο επόμενο στάδιο, θα εξειδικευτούν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. «Στην περίπτωση του ΚΕΦΙΑΠ ξεκινάμε από το μηδέν», σχολίασε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, εξηγώντας παράλληλα πως «Με δεδομένη την εμπειρία που αποκτήσαμε διαμορφώνοντας την πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση της Ν.Μ Πύργου, η οποία και εντάχθηκε στο Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨Δυτική Ελλάδα 2014-2020¨, προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια ακόμη πρόκληση». Η πρόταση αυτή, θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (EΠ – ΥΜΕΠΕΡΑΑ), στο οποίο υπάρχει ανοικτή πρόσκληση.

«Η μείωση του ενεργειακού κόστους βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας με σκοπό την εξοικονόμηση πολύτιμων οικονομικών πόρων», σημειώνει τέλος ο κ.Διαμαντόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα