Ηλεία

Γεννητούρια μετά από 2,5 χρόνια στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Ακούστε το άρθρο

Γεννητούρια χθες στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, δυόμιση χρόνια μετά την αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής Κλινικής. Ένα περιστατικό που ήρθε να αποδείξει ότι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, και πιο συγκεκριμένα το προσωπικό του, διαθέτει αντανακλαστικά και παρά το γεγονός ότι η Μαιευτική κλινική δεν υφίσταται πλέον μπορεί να φέρει σε πέρας μία γέννα και μάλιστα… με μεγάλη επιτυχία.

Το ευτυχές γεγονός έλαβε χώρα χθες το πρωί, στο εξωτερικό ιατρείο της μαιευτικής  όπου και μετέβη μία 22χρονη ετοιμόγεννη ρομά.

Έφυγε από τον Πύργο

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα είχε μεταβεί αρχικά στο Νοσοκομείο του Πύργου, ωστόσο φέρεται να διαπληκτίστηκε με το προσωπικό στα εξωτερικά ιατρεία, υπέγραψε και αποχώρησε με δική της ευθύνη αν και ετοιμόγεννη. Η νεαρή, μετά την αποχώρησή της κατευθύνθηκε με τους οικείους της στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και πιο συγκεκριμένα στο εξωτερικό ιατρείο της μαιευτικής.

Εκείνη την ώρα εκεί βρισκόντουσαν οι δύο μαίες που είχαν βάρδια και που ουσιαστικά λειτουργούν το ιατρείο σε καθημερινή βάση, ενώ στο Νοσοκομείο βρισκόταν για να κάνει εξωτερικό ιατρείο και μία γυναικολόγος. Όταν έφθασε η 22χρονη εκεί οι μαίες διαπίστωσαν ότι ήταν έτοιμη να γεννήσει και χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να χάσουν χρόνο, άλλωστε διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, ξεκίνησαν την διαδικασία του τοκετού στο χώρο του εξωτερικού ιατρείου.

Η 22χρονη λίγη ώρα αργότερα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το πρώτο της παιδί! Τόσο την μητέρα όσο και το νεογέννητο τις φρόντισαν οι μαίες και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Πύργου για να νοσηλευτούν στην Μαιευτική κλινική.

Ικανό το προσωπικό

Είναι γεγονός ότι αν και έχει κλείσει η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από τον Αύγουστο του 2015, το εξωτερικό ιατρείο λειτουργεί κανονικά και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις μαίες για να στηρίξουν τις γυναίκες της Αμαλιάδας και του κάμπου, ενώ μερικές φορές την εβδομάδα μεταβαίνει και γυναικολόγος από το Νοσοκομείο του Πύργου για περαιτέρω εξετάσεις σε ασθενείς.

Για το χθεσινό περιστατικό ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας ανέφερε: «Παρά το γεγονός ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου, εξακολουθεί να λειτουργεί το εξωτερικό ιατρείο μαιευτικής και το προσωπικό του διαθέτει μεγάλη εμπειρία, έχει επάρκεια γνώσεων και μπορεί να ανταποκριθεί σε επείγουσες καταστάσεις, γι’ αυτό και έγινε με ασφάλεια ο τοκετός. Οι μαίες μας απέδειξαν ότι είναι πάντα σε ετοιμότητα και είναι ικανές να ανταποκριθούν σε τέτοια περιστατικά».

Όλη η επικαιρότητα