Πολιτική

Α. Γεωργιάδης: «Θέλω να καθαρίσει το όνομά μου»

Ακούστε το άρθρο

Την ενεργοποίηση της ρήτρας του νόμου Καστανίδη, ώστε να μην υπάρξει καμία παραγραφή του αδικήματος της απιστίας, ζήτησε με την έναρξη της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, σημειώνοντας ότι «για τους πολιτικούς υπάρχει μάλλον τεκμήριο ενοχής, στην ελληνική κοινωνία, αντί για τεκμήριο αθωότητας».

Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον ρώτησε «ο υπουργός βγάζει τις τιμές των φαρμάκων;», προσθέτοντας ότι «τουλάχιστον έντεκα φάρμακα έχουν αυξηθεί στην διάρκεια της ”πρώτης φοράς αριστερά”», ενώ κατέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ανατρέπεται ο ισχυρισμός ότι δωροδοκήθηκε με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ για να δώσει 65 εκατ. ευρώ στην Novartis.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «η ψευδομάρτυς λέει ότι έδωσα στη Novartis 65 εκατ. και πήρα δύο. Αυτό είναι ψέμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω αυτά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στη Novartis», προσθέτοντας ότι «καταθέτω τους ετήσιους τζίρους της εταιρίας. Ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρίας είναι επί της δικής μου θητείας. Είναι αστείο να έχω πληρωθεί για κάτι το οποίο η εταιρία δεν έχει εισπράξει».

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε σε δημοσιεύματα λέγοντας ότι «η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι επιλέχθηκε το Harvard γιατί από εκεί αποφοίτησε ο Αντώνης Σαμαράς. Και σύμφωνα με τον Βαξεβάνη, ο Γεωργιάδης με τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα πληρώνονταν για να βάλουν τα φάρμακα της Novartis στη λίστα. […] Μέσω του Χαρβαρντ προτζεκτ  υποτίθεται πληρωνόμασταν με το Σαμαρά και τον Στουρναρα για να βάλουμε τα νέα φαρμακα στη λίστα». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «ττο δελτίο τιμών δεν εξεδόθη από εμένα αλλά από τον υφυπουργό μου. Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι».

Στη Βουλή η μαραθώνια συζήτηση για το σκάνδαλο Novartis (Δείτε LIVE)

Πηγή: huffingtonpost

Όλη η επικαιρότητα