Ηλεία

Για το «δύσκολο» καιρικά Σαββατοκύριακο: Σε αυξημένη ετοιμότητα Πυροσβεστικές Δυνάμεις στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις του Νόμου για την αντιμετώπιση του «δύσκολου», καιρικά, Σαββατοκύριακου που μόλις ξεκίνησε, καθώς σήμερα μετά το μεσημέρι αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων. Στο μεταξύ από χθες, το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson επέστρεψε στη βάση του, την Ανδραβίδα.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι και σήμερα, αξιωματικοί και μάχιμοι πυροσβέστες σε όλη την Ηλεία, βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς δεν υπάρχει «ήρεμη» ημέρα, όπως αποδεικνύουν και τα Στατιστικά Στοιχεία της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα, μέχρι σήμερα έχουν επέμβει σε 180 εκδηλώσεις πυρκαγιάς, στις περιοχές ευθύνης των Π.Υ Πύργου, Αμαλιάδας, Λεχαινών και των Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας και Κρεστένων. Από αυτές, η πλειοψηφία αφορά πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις και ακολουθούν οι αστικές και οι δασικές.

Ένα στρέμμα μόνο, κι ένα τροχαίο

Ο απολογισμός της χθεσινής ημέρας ήταν «φτωχός», με ένα μόλις στρέμμα ξερά χόρτα, σε αγροτική περιοχή κοντά στην Αρήνη της Ζαχάρως. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής (σ.σ στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού, Γιάννης Πετρούτσος) δεν άφησε περιθώρια στην πυρκαγιά να επεκταθεί, ενώ τα αίτια της εκδήλωσης της ερευνώνται. Ωστόσο, στη διαδρομή για το σημείο της πυρκαγιάς, το πλήρωμα ενός Πυροσβεστικού Οχήματος απεγκλώβισε νεαρό  – θύμα τροχαίου ατυχήματος, που κινούμενος με το δίκυκλο μηχανάκι του στην περιοχή, εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε χαντάκι βάθους 4 περίπου μέτρων. Οι πυροσβέστες με την κλίμακα «ανέβασαν» τον νεαρό άνδρα στο δρόμο και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέροντάς τον στο Νοσοκομείο του Πύργου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι και χθες, πληρώματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού, μετέβησαν στη Ζάκυνθο προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στο νησί.

Όλη η επικαιρότητα