Τεχνολογία

Για λίγους τυχερούς, δωρεάν διαδρομές με τα ρομποτικά αυτοκίνητα της Google

Ακούστε το άρθρο

Στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα δοκιμή αυτόνομων οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες, η εταιρεία Waymo του ομίλου της Google ανακοίνωσε ότι προσφέρει απεριόριστες δωρεάν διαδρομές για μερικές εκατοντάδες οικογένειες στο Φίνιξ της Αριζόνα.

«Θα μάθουμε που θέλει ο κόσμος να πηγαίνει με ένα αυτοκίνητο που οδηγεί τον εαυτό του, πώς επικοινωνεί με τα οχήματά μας και ποιες πληροφορίες και όργανα θέλει να βλέπει στο εσωτερικό» γράφει σε εταιρικό ιστολόγιο ο διευθύνων σύμβουλος της Waymo Τζον Κράφτσικ.

Αν και η εταιρεία έχει αναπτύξει το δικό της, διθέσιο μοντέλο, στις δοκιμές θα χρησιμοποιηθούν 500 τροποποιημένα minivan Chrysler Pacifica.

Όσοι καταθέσουν αίτημα συμμετοχής πρέπει να έχουν ηλικία άνω των 18 και να ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Φίνιξ, μια έκταση διπλάσια σε σχέση με την πόλη του Σαν Φρανσίσκο.

Τα οχήματα θα κινούνται αυτόνομα, ωστόσο η νομοθεσία της Αριζόνα απαιτεί την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι για λόγους ασφάλειας.

Η Waymo πρωτοστατεί στην ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων και μέχρι σήμερα οι δοκιμές της έχουν καλύψει 4 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε δημόσιους δρόμους.

Η τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται λίγο μετά την αποκάλυψη της Wall Street Journal ότι η Amazon εργάζεται σε υπηρεσίες αυτόνομων οχημάτων εδώ και έναν χρόνο.

Ανάλογα σχέδια φέρεται να έχει και η Apple.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα