Ηλεία

Ένταση στην Ανδραβίδα για το λουκέτο στο ΑΤ και την απαξίωση της πόλης

Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπη με την οργή του λαού της Ανδραβίδας βρέθηκε χθες η δημοτική αρχή του Ναμπίλ Μοράντ στο δημαρχείο της ιστορικής πόλης.

Θέμα της λαϊκής συνέλευσης ήταν το «λουκέτο» στο Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας , «λουκέτο» που δημιουργεί τεράστια προβλήματα αστυνόμευσης στην περιοχή. Μάλιστα όπως κατήγγειλε κάτοικος  που βρέθηκε στην συνέλευση, «σήμερα εκλάπησαν δύο αυτοκίνητα από το κέντρο της Ανδραβίδας και η αστυνομία ήταν στην Αετοράχη»…

Η συνέλευση ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.15 το βράδυ με δεκάδες Ανδραβιδαίους να βρίσκονται εντός και εκτός του δημαρχείου Ανδραβίδας, αλλά με απόντες τους κυβερνητικούς βουλευτές που είχαν κληθεί.   Ομιλητές ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Δημήτρης Χάρδας και ο  πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ανδρέας Κορομηλάς δεν θέλησε να πάρει το λόγο…

Εντάσεις

Απέναντί τους τουλάχιστον πενήντα αγανακτισμένοι Ανδραβιδαίοι. «Να σηκωθείτε να φύγετε, δεν έχετε κάνει τίποτα για την Ανδραβίδα, την έχετε κάνει οικισμό, όλα στα Λεχαινά, είμαστε χωρίς τράπεζα, χωρίς ΕΛΤΑ και τώρα χωρίς αστυνομικό τμήμα…Πού είναι οι βουλευτές; Πού κρύβονται;», ήταν οι εγκλήσεις που εξαπέλυαν προς τους ομιλητές με τον κ. Χάρδα και τον δήμαρχο να προσπαθούν να τους ηρεμήσουν.

Τα πνεύματα οξύνονταν όλο και περισσότερο, μέχρι που  η ομάδα των περίπου 50 Ανδραβιδαίων αποχώρησαν από την αίθουσα λέγοντας: «Δεν έχουμε να ακούσουμε τίποτα…Είδαμε τι κάνατε για την πόλη μας… »

Κινητοποιήσεις

Στην αίθουσα μετά από πολλές προσπάθειες του δημάρχου, του προέδρου του ΔΣ και του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Σοφιανόπουλου η ένταση υποχώρησε. Ο δήμαρχος εξήγησε στους συγκεντρωμένους τις προσπάθειες που έκανε η δημοτική αρχή για την παραμονή του ΑΤ στην Ανδραβίδα και κάλεσε τους εναπομείναντες συγκεντρωμένους να καταθέσουν προτάσεις για την επαναδιεκδίκηση του ΑΤ.  Πάντως η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τον αγώνα για επιστροφή του ΑΤ στην πόλη, κάτι που θα διεκδικήσει και με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όλη η επικαιρότητα