Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Για πρώτη φορά Πύργος-Αθήνα παρακάμπτοντας την Πάτρα!

kalamata45.jpg
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην Ιστορία, η διαδρομή Πύργος-Αθήνα γίνεται μέσω Τρίπολης και όχι μέσω Πατρών!

Η απόσταση των 325 χλμ. ήταν κουραστική λίγα χρόνια πριν, αφου οι Ηλείοι περνούσαν μέσα από την Πάτρα που είχε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλήμα. Το να διασχίσεις την επιβαρημένη κυκλοφοριακά Πάτρα ήταν μισή ώρα απώλεια.

Όταν έγινε η περιμετρική υπήρξε μεγάλη ανακούφιση και το ταξίδι μειώθηκε χρονικά.

Ωστόσο, ο δρόμος έγινε μόνιμο γιαπί (τα έργα της Ολυμπίας Οδού έχουν σταματήσει) με αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και επικινδυνότητα.

Πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε ο εθνικός δρόμος Αθήνα-Καλαμάτα. Οι κάτοικοι του Πύργου ανακάλυψαν ότι είναι πολύ καλύτερα να ταξιδεύουν από αυτόν για δύο λόγους:

1. Η απόσταση είναι 298 χλμ., δηλαδή μικρότερη.

2. Μόνο τα 90 χλμ. είναι παλιός δρόμος. Τα 210 χλμ. περίπου είναι εθνικός, σε αντίθεση με τη διαδρομή μέσω Πάτρας που μέχρι Κόρινθο (240 χλμ.) ο δρόμος είναι άθλιος.

Τέλος, μέσω Τριπόλεως τα διόδια μέχρι Κόρινθο είναι 8 ευρώ, ενώ μέσω Πατρών 3,10.

Στο μεταξύ ο δρόμος Πύργου Πάτρας ίσως είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα όταν τον διασχίζει κανείς βράδυ!

Ο δρόμος είναι παντού θεοσκότεινος, οι διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα έχουν «σβηστεί» προ πολλού και οι οδηγοί κυριολεκτικά δεν γνωρίζουν αν είναι επί του… οδοστρώματος ή έχουν μπεί στα χωράφια!

Σημειωτέον ότι σε πολλά σημεία του δρόμου υπάρχουν κολόνες φωτισμού που όμως είναι μονίμως σβηστές. Φωτισμός υπάρχει σε ελάχιστες μόνο διασταυρώσεις (όπου υπάρχουν σηματοδότες).

Κατά συνέπεια, η επιλογή να ταξιδέψει κανείς μέσω Τρίπολης -αν είναι βράδυ- είναι επιβεβλημένη.

 Αλφα – Χι

Όλη η επικαιρότητα