Βιβλίο Ηλεία

«Για τον… Άγγελο»: Το βιβλίο της Α. Κορτέση για τον Άγγελο Λαδά – Τα έσοδα θα διατεθούν για την αποθεραπεία του

Ακούστε το άρθρο

Μια στιγμή είναι αρκετή για να αλλάξει τα πάντα στην ζωή ενός ανθρώπου και μια στιγμή ήταν αρκετή για να αλλάξουν τα πάντα για τον 24χρονο Άγγελο Λαδά από το Βαρθολομιό, ο οποίος από τις 9 Μαΐου του 2015 που υπέστη ηλεκτροπληξία δίνει τον δικό του αγώνα για την ζωή.

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που εκείνη η μοιραία στιγμή που αλλάζει τα πάντα στη ζωή ενός ανθρώπου, συνάμα μπορεί να αλλάξει για πάντα και τον τρόπο που προσεγγίζουν τα πράγματα όλοι εκείνοι που προσεγγίζουν το πρόβλημα και ευαισθητοποιούνται από αυτό, όλοι αυτοί που δεν γυρίζουν το κεφάλι για να σφυρίξουν αδιάφορα, αλλά αποφασίζουν να σταθούν με όποιο τρόπο μπορούν δίπλα στο πρόβλημα.

Ο αγώνας για την ζωή

Μία γυναίκα άκρως ευαισθητοποιημένη είναι η συγγραφέας Άννα Κορτέση, η οποία έγραψε ένα βιβλίο για τον Άγγελο τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποθεραπεία του Άγγελου.

Το βιβλίο που τιτλοφορείται: ‘Για τον… Άγγελο’ κυκλοφόρησε χθες από τις εκδόσεις ‘Fylatos Publishing’ και είναι εμπνευσμένο από την περιπέτεια του Άγγελου, από τον αγώνα του να κερδίσει αρχικά τη ζωή του και τον αγώνα του να αποθεραπευτεί και φυσικά τον αγώνα που δίνει μία άλλη ηρωίδα που δεν είναι άλλη από την μητέρα του Αλεξάνδρα. Την γυναίκα που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του και δίνει μία μεγάλη μάχη για να μπορέσει το παιδί της να σταθεί ξανά στα πόδια του. Μία μάχη που χρειάζεται μεγάλα ψυχικά αποθέματα και που δυστυχώς χρειάζεται και πάρα πολλά χρήματα.

Σε αυτή την δύσκολη διαδρομή ο πατέρας του Άγγελου δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή και έμειναν πίσω η μητέρα και τα άλλα δύο αδέλφια του 24χορνου για να τον στηρίξουν και να παλέψουν μαζί του. Συμπαραστάτες αρκετοί φίλοι και απλός κόσμος που έχει ευαισθητοποιηθεί από αυτή την περιπέτεια, συμπαραστάτης και η Άννα Κορτέση η οποία προσπαθεί με τον δικό της τρόπο να σταθεί δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους.

Η πραγματική ιστορία

«Κυκλοφορεί πλέον ένα ξεχωριστό βιβλίο για μένα, όχι επειδή το έγραψα εγώ αλλά από την επιθυμία μου να δώσει λίγο οξυγόνο σε μια μάνα που παλεύει σαν ήρωας.  Μια γυναίκα που με συγκλόνισε όταν την είδα να κοιμάται σε ένα στρώμα στο πάτωμα δίπλα στο παλικάρι της που πάλευε για την ζωή του.  Μια γυναίκα, χήρα που σαν πραγματική ηρωΐδα στέκεται μόνη της δίπλα στους τρείς γιούς της. Ο Άγγελος Λαδάς από το Βαρθολομιο Ηλείας χρειάζεται την βοήθεια μας. Ας δείξουμε για ακόμη μια φορά την ανθρώπινη πλευρά μας» θα πει η Άννα Κορτέση μιλώντας στην ‘Π’.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον πατέρα του Άγγελου που έφυγε πριν από μερικούς μήνες από την ζωή, ο οποίος πάλευε διαρκώς για να δει το παιδί του να στέκεται ξανά στα πόδια του.

Μιλώντας για το βιβλίο της η κα Κορτέση αναφέρει:  «Στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγεται μια ιστορία που φαντάζει δημιούργημα της φαντασίας κάποιου τρελού σεναριογράφου. Και όμως είναι η πραγματική ιστορία μιας νέας γυναίκας, με όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Μιας γυναίκας που στάθηκε και στέκεται ηρωικά, σκαρφαλώνοντας βουνά ταλαιπωρίας με βάρος αφόρητο στο σακίδιο της ψυχής. Μιας συζύγου και μάνας που η ζωή της χρωστάει ένα μικρό χαμόγελο, που πρέπει να της το ζωγραφίσουμε όλοι εμείς, οι κοινοί θνητοί που ακόμη και μια ανούσια καθημερινότητα τη θεωρούμε δυσκολία».

‘Ένα άσχημο όνειρο’

Η περίληψη του βιβλίου είναι συγκλονιστική:

«Για τον… Άγγελο!!

Κλείνω τα βαριά μου βλέφαρα, τα ανοίγω πάλι.

Νιώθω τη βροχή να τρέχει στο πρόσωπο της ψυχής μου. Κοιτάζω τον Άγγελο. Όχι! Πρέπει να ξυπνήσω.

Κλείνω πάλι τα μάτια μου και παρακαλώ να ξυπνήσω από αυτόν τον εφιάλτη.

Ναι, θα μετρήσω μέχρι το τρία, θα ανοίξω τα μάτια μου και θα δω ότι όλα ήταν ένα άσχημο όνειρο. Ένα… δυο… τρία…

Όχι! δεν τα κατάφερα, πάλι είμαι μέσα σ’ αυτό το μικρό σκοτεινό δωμάτιο.

Ίσως μια προσπάθεια ξανά. Ένα, δύο, έλα Αλεξάνδρα, μπορείς να τα καταφέρεις. Μα τι μου συμβαίνει επιτέλους;

Θα μετρήσω για τελευταία φορά. Ένα, δυο… θεέ μου, γιατί;

Γιατί δεν είναι όνειρο, γιατί δεν είναι εφιάλτης όλο αυτό που ζω;

Τι σου έχω κάνει; Ποιον πείραξα στη ζωή μου και με τυραννάς έτσι; Πες μου, μίλα μου, δεν ακούς που σου φωνάζω;

Δεν ακούς πώς ουρλιάζει η ψυχή μου;

Πώς μπορεί ν’ αντέξει τόσον πόνο μια μάνα;».

Αξίζει της προσοχής μας

Πρόκειται για ένα βιβλίο που ξεχωρίζει και αξίζει να τύχει της προσοχής όλων και σημειώνεται ότι όλα τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων διατίθενται για την αποθεραπεία του Άγγελου Λαδά.

Να σημειωθεί ότι η Άννα Κορτέση ειναι στρατιωτικός, πρωταθλήτρια σκοποβολής, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου Δήμου ‘Ηλιδας, Πρέσβειρα καλής θέλησης στην πανελλήνια Ε.Ο. Στήριξη, γενική γραμματέας στην πανελληνία Ε.Ο. Είναι άνθρωπος της προσφοράς και τα τελευταία χρόνια συνταύτισε τον εθελοντισμό με την συγγραφή αφού διαθέτει όλα τα έσοδα από τα βιβλία της για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ζει μόνιμα στο Περιστέρι ‘Ηλιδας.

Όλη η επικαιρότητα