Γιάννης Λέντζας: Οι προτεραιότητές μου για τον δήμο

Πάνω από όλα να βρεθεί λύση
για το δημοτικό Ανδραβίδας..

Οι πανηγυρισμοί από την μεγάλη νίκη στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, έχουν τελειώσει για τον Γιάννη Λέντζα ο οποίος από την 1η Σεπτεμβρίου  αναλαμβάνει ως δήμαρχος το τιμόνι του μεγαλύτερου δήμου της Ηλείας.

Ο Γιάννης Λέντζας, η ήρεμη δύναμη, είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και με τους συνεργάτες του έχει σχεδιάσει την επόμενη μέρα με λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας και όχι μόνο.

Οι προτεραιότητές του

Οι προτεραιότητές του όπως δήλωσε αποκλειστικά στην «Πατρίς»,  είναι: 1/ Να υδροδοτηθεί επιτέλους με καθαρό πόσιμο νερό ο δήμος. 2/ Η άμεση αποκατάσταση ζημιών στην αγροτική αλλά και την αστική οδοποιία. Οι αγρότες πρέπει να έχουν πρόσβαση στις καλλιέργειές τους.3/ Καθαριότητα. Δεν πρέπει να υπάρχουν «ξεχασμένα» απορρίμματα σε κάδους. Καθαροί δρόμοι σε όλες τις δημοτικές ενότητες. 4/ Ηλεκτροφωτισμός. Δεν πρέπει να υπάρχουν γειτονιές «βυθισμένες» στο σκοτάδι. «Η καθημερινότητα του δημότη , η επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων είναι κύριο μέλημά μας» τονίζει με έμφαση ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Λέντζας.

Όμως ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με την σημερινή απερχόμενη δημοτική αρχή για την εξεύρεση λύσης για το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας, το Γυμνάσιο Ανδραβίδας και το Γυμνάσιο Νεοχωρίου, τα κτίρια των οποίων έχουν υποστεί ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις.

«Τα κτίρια των Γυμνασίων μπορούν να επισκευαστούν και να λειτουργήσουν την νέα σχολική χρονιά. Τι θα γίνει όμως με το δημοτικό Ανδραβίδας; » δηλώνει ο κ. Γιάννης Λέντζας και συνεχίζει: «πρέπει μέχρι τέλος Αυγούστου να έχει εξευρεθεί λύση. Κανένα παιδί δεν θα φύγει από την Ανδραβίδα. Η  λύση είναι εξεύρεση οικοπέδου και άμεσα τοποθέτηση αιθουσών βαρέως τύπου για να στεγαστεί το δημοτικό για την νέα σχολική χρονιά 2019-2020. Επαναλαμβάνω: κανένα παιδί δεν πρόκειται να φύγει από την Ανδραβίδα»

Οι αντιδήμαρχοι

Ρωτήσαμε τον Γιάννη Λέντζα με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή των αντιδημάρχων και μας είπε ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κληθούν να προσφέρουν από θέσεις ευθύνες ενώ τόνισε ότι θα γίνονται αλλαγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα. «Αρχικά θα υπάρξει συνάντηση με όλους τους δημοτικούς συμβούλους, θα συζητήσουμε αναλυτικά και θα καταλήξουμε στο πρώτο σχήμα», δήλωσε ο κ. Λέντζας. Τέλος στην ερώτησή μας αν θα υπάρχει αντιδήμαρχος από άλλο συνδυασμό, απάντησε με νόημα: «Δεν αποκλείω τίποτα. Θα συναντηθώ φυσικά με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και όλα είναι προς συζήτηση». Ο Γιάννης Λέντζας γνωρίζει ότι η νέα πραγματικότητα για τα αυτοδιοικητικά,  , απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και προωθεί τη σύνθεση και τη συνεργασία πολλών δυνάμεων.