Γ Εθνική

Γιάννης Σωτηρόπουλος: «Στην Super League μέσα στην επόμενη πενταετία ο Πανηλειακός»!

Ακούστε το άρθρο

Ο πρωταγωνιστής της περασμένης Κυριακής παίκτης του Πανηλειακού Γιάννης Σωτηρόπουλος,  μίλησε για την νίκη – ανόδου του Πανηλειακού στην Γ΄ Εθνική επί της Νίκης Τραγανού (3-0), αλλά και για το μέλλον του στην ομάδα.

Ο Πανηλειακός Γιάννη έπειτα από τρία χρόνια, επιστρέφει τις εθνικές κατηγορίες. Τι σημαίνει αυτό για την ομάδα;

«Σημαίνει πάρα πολλά. Ικανοποίηση. Για εμάς είναι μια ανταμοιβή, ότι καταφέραμε παιδιά που κατάγονται από τον νομό, να επαναφέρουμε την ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες».

Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο παιχνίδι των τελικών, ήσασταν καλύτεροι από την Νίκη, δεν καταφέρατε να πάρετε το τρίποντο. Τι ήταν αυτό το οποίο είχατε στο προχτεσινό παιχνίδι, που σας οδήγησε στο να τα καταφέρετε;

«Πάθος, ψυχή και θέληση, προκειμένου να κάνουμε τον στόχο που είχαμε θέσει, από την αρχή της σεζόν πραγματικότητα».

Όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε, πως προετοιμαστήκατε για το παιχνίδι;

«Είναι κάποια παιδιά στην ομάδα, τα οποία δεν είχαν ξανακάνει πρωταθλητισμό. Αυτό είχε σαν συνέπεια να πιεστούν και να αγχωθούν, κάτι το οποίο επηρέασε όλους μας. Σιγά – σιγά το αποβάλαμε αυτό, καθώς οι έμπειροι παίκτες που έχουν ξανακάνει πορεία πρωταθλητισμού, βοήθησαν προκειμένου να πάνε όλα καλά».

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

«Στο ότι εμείς μπήκαμε δυνατά σ΄ αυτό. Είχαμε ψυχή, θέληση, πάθος, αλλά και η δίψα που υπήρχε, προκειμένου η ομάδα να βγει στην επόμενη κατηγορία, κάτι το οποίο ήταν και ο στόχος μας».

Ο Πανηλειακός από την νέα σεζόν, θα αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική. Μπορεί μέσα στα επόμενα χρόνια, να πετύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή του στην Super League;

«Όσο υπάρχει τέτοια υγιής κατάσταση, γιατί είναι σπάνιο να βρεις στην Ελλάδα τις συνθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα, πιστεύω πως ναι. Οι ομάδες οι οποίες πληρώνουν στην ώρα τους, είναι μετρημένες στα δάχτυλα, ενώ συν τις άλλοις έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να κάνουμε την δουλειά μας. Εάν συνεχίσει η ομάδα με τον τρόπο αυτό, πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη πενταετία, ο Πανηλειακός θα είναι στην Super League».

Η διοίκηση της ομάδας, αλλά και ο κόσμος ήταν στο πλευρό σας, καθόλη την διάρκεια της δύσκολης αυτής σεζόν;

«΄Ήταν άψογοι και οι δύο. Ο κόσμος της ομάδας με μερικές εξαιρέσεις οι οποίοι προσπάθησαν στο τέλος να μας κατακρίνουν, ήταν άψογος. Όσον αφορά την διοίκηση, ήταν κοντά μας, δίπλα μας και δεν μας άφησε ούτε στιγμή».

Θα συνεχίσεις και του χρόνου στην ομάδα;

« Έχω κάνει μια κουβέντα από πέρυσι για δύο χρόνια. Τώρα το κατά πόσο αυτό ισχύει, δεν ξέρω. Είναι στην κρίση της διοίκησης, το εάν θέλει να συνεχίσει την συνεργασία μαζί μου».

Όλη η επικαιρότητα