Τεχνολογία

Γιατί η Apple επιβραδύνει τα παλιά iPhones

Ακούστε το άρθρο

H Apple επιβεβαίωσε την Πέμπτη αυτό που πολλοί κάτοχοι iPhone υποψιάζονταν εδώ και καιρό: την επιβράδυνση των παλιών τηλεφώνων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει χρησιμοποιήσει ενημερώσεις λογισμικού για να περιορίσει την απόδοση των παλαιότερων iPhones, τα οποία ενδέχεται να έχουν προβλήματα με την μπαταρία και να κλείσουν ξαφνικά.

Τεχνικοί αναλυτές και κάτοχοι των συγκεκριμένων κινητών κατήγγειλαν τις τελευταίες μέρες ότι οι ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος είχαν προκαλέσει σημαντική επιβράδυνση στα παλιά iPhones, με ορισμένους να δηλώνουν ότι η Apple ενδέχεται να ακολουθεί αυτή την τακτική για να οδηγήσει τους πελάτες στην αγορά νέων τηλεφώνων.

Η εταιρία πάντως επιμένει ότι η εν λόγω κίνηση είχε διαφορετικό στόχο: Αναφέρει ότι οι επιδόσεις των μπαταριών ιόντων λιθίου μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, κάτι που μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει ξαφνικό κλείσιμο των τηλεφώνων προκειμένου να προστατευτούν τα εξαρτήματά τους.

Δήλωσε, επίσης, ότι οι ενημερώσεις λογισμικού για τα iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE και iPhone 7 έχουν σχεδιαστεί για να “εξομαλύνουν” τις πολύ μεγάλες απαιτήσεις ισχύος, να αποτρέπουν τις διακοπές λειτουργίας και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των μπαταριών. Οι ενημερώσεις αυτές, ωστόσο, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα απογοητευτικές ταχύτητες.

Η Apple τόνισε ότι προτίθεται να ακολουθήσει αυτή την τακτική και στα μελλοντικά προϊόντα της: “Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες, η οποία περιλαμβάνει συνολική απόδοση και παράταση της διάρκειας ζωής των συσκευών της”.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα