Αρθρογραφία

Γιατί δεν λειτούργησε το Διεθνές Πανεπιστήμιο;

Ακούστε το άρθρο

Ουσιαστικά δεν ανέλαβαν ακόμη οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές και εμείς αμέσως ,απαιτητικοί και φορτικοί, θέλουμε εδώ και τώρα να μας λύσουν όλα τα προβλήματα 10/ετιών ή και παλαιότερα, που οι προηγούμενοι τα άφησαν στην άκρη, απέφυγαν να ασχοληθούν, τα περιφρόνησαν και τα πέταξαν κάτω από το χαλί.

Ας περιμένουμε λίγο, ας πούμε πολύ λίγο, όσο διαρκούν τέσσερα ή πέντε χρόνια και τότε ίσως μπορέσουμε να ρωτήσουμε για πολλά πάρα πολλά ξεχασμένα και πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων, να ρωτήσουμε τα πως και τα γιατί, και γιατί αγαπητοί μας τα εγκαταλείψατε, παρότι είχατε εντολή υλοποίησης από εμάς και μάλιστα χωρίς ποτέ να μας δώσετε εξηγήσεις,  έστω απλές και ψεύτικες, για καθησυχασμό και μόνο.

Τότε λοιπόν μετά από πέντε χρόνια, ίσως μπορέσουμε να ρωτήσουμε τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον Αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας, το Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και φυσικά όλους τους Δημάρχους της Ηλείας για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών της Αρχαίας Ολυμπίας, που ιδρύθηκε με τον νόμο 2413/96 άρθρα 32 και 33, ΦΕΚ Α. 124/96 και ουδέποτε λειτούργησε.

Άσχετα αν κάποια άρθρα του παραπάνω νόμου λέγεται που καταργήθηκαν με μεταγενέστερο νόμο του έτους 2011, ας μας απαντήσουν οι παραπάνω εκπρόσωποι των Θεσμών τι αλήθεια ενέργειες έκαναν μέχρι το 2011 για την λειτουργία του Πανεπιστημίου, αν βέβαια  και όταν τους ρωτήσουμε, γιατί προς το παρόν δεν τους ρωτάμε περιμένουμε όπως προείπαμε την επόμενη  πενταετία.

Τούτη η περίοδος, ως φαίνεται θα είναι περίοδος απραξίας και προγραμματισμού για το μέλλον, όπως συμβαίνει γενικά σε όλους τους τομείς και φυσικά παρέχει ένα σοβαρό άλλοθι σε όλους και για όλα, έτσι ώστε να παγώσουν και να αποψυχθούν κάποτε στο μέλλον.

Ουδείς φαίνεται έχει την διάθεση επί του παρόντος να ασχοληθεί με σοβαρά αναπτυξιακά έργα πολιτισμού, παιδείας, υγείας, πρόνοιας, φαίνεται πως η απλή διαχείριση της εξουσίας και κυρίως η νομή της, ικανοποιεί όλους και μάλιστα είναι αυτή η οποία εγγράφει υποθήκες επανεκλογής και εκλογής γενικότερα την επόμενη πενταετία.

Και βέβαια τους εκπροσώπους των Θεσμών που προαναφέραμε ότι θα τους ρωτήσουμε μετά από πέντε χρόνια για το Διεθνές Πανεπιστήμιο, μην θεωρήσουν ότι είναι υποχρεωμένοι κιόλας να απαντήσουν, μπορούν πάλι να προσπεράσουν, όπως προσπερνούσαν μέχρι τώρα όλοι και για όλα τα σοβαρά και εν προκειμένω για το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Ποιος ενδιαφέρεται τώρα για Πανεπιστήμιο στην Αρχαία Ολυμπία, που μπορεί η τυχόν λειτουργία του να αλλοιώσει ακόμη και τον πολιτισμικό χαρακτήρα της Αρχαίας Πόλης και ποιος θα κάτσει τώρα να ασχοληθεί με τέτοια πράγματα, έχουμε άλλα  μπορούν να πουν πιο σοβαρά κατά την φτωχή τους κρίση βέβαια, γιατί όπως ξέρουν ασφαλώς, τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό από την παιδεία και την εκπαίδευση.

Και μάλλον αυτό είναι που τους φοβίζει, τους τρομοκρατεί και κρατάει τον εγκέφαλό τους σε κατάσταση αδράνειας, αλλά όπως προείπαμε, έχουν όλοι περιθώριο μέχρι την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο και τότε θα ρωτήσουμε;  Γιατί αλήθεια δεν λειτούργησε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Αρχαίας Ολυμπίας και εσείς τι κάνατε για την λειτουργία του, ή μήπως κάνατε τα πάντα, δηλαδή τίποτα, ώστε να μην λειτουργήσει;

Όλη η επικαιρότητα