Life

Γιατί να μην πετάτε τα σακουλάκια από το τσάι που φτιάξατε

Ακούστε το άρθρο

Τις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού τις έχουμε αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Αλλά υπάρχουν και μερικές… παράπλευρες χρήσεις του τσαγιού, που μάλλον δεν τις έχετε καν φανταστεί. Αυτές οι χρήσεις αφορούν τα σακουλάκια του τσαγιού.

Κατά κανόνα, μόλις τα χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε το τσάι σας, τα πετάτε. Αυτό, όπως προκύπτει και από το βίντεο που ακολουθεί, είναι λάθος.

Δείτε πόσες χρήσιμες ιδιότητες έχουν αυτά τα σακουλάκια:

Καταπραΰνουν τους μικροερεθισμούς του δέρματος από ηλιακόέγκαυμα, μελανιές, τσιμπήματα κουνουπιών και σημάδια έρπητα.

  • Μειώνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια
  • Απορροφούν τις μυρωδιές από τα παπούτσια σας! Απλά τοποθετήστε από ένα σακουλάκι σε κάθε παπούτσι το βράδυ. Το πρωί τα παπούτσια σας δεν θα μυρίζουν καθόλου.
  • Το ίδιο κάνουν και με τις οσμές στο ψυγείο. Απλά τοποθετήστε μερικά σακουλάκι σε ένα δοχείο μέσα στο ψυγείο και αυτά θα κάνουν τη δουλειά τους.
  • Διαλύουν τα λίπη στα πιάτα που έχετε για πλύσιμο! Αν αφήνετε τα λερωμένα πιάτα σας να μουλιάσουν στο νιπτήρα, προκειμένου να καθαρίζονται πιο εύκολα αργότερα, βάλτε μέσα στο νερό που μουλιάζουν και μερικά σακουλάκι τσαγιού. Αφήστε τα μερικές ώρες και θα δείτε ότι τα κολλημένα λίπη θα βγαίνουν πιο εύκολα.
  • Μέχρι και για να κρατήσετε αράχνες και άλλα έντομα μακριά από τα ντουλάπια σας είναι ικανά τα σακουλάκια τσαγιού. Τοποθετήστε σε κάθε ράφι ένα σακουλάκι, ειδικά εκείνα από τσάι με άρωμα μέντας, και θα δείτε ότι τα έντομα ούτε καν θα πλησιάζουν!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!…

Πηγή: iatropedia

Όλη η επικαιρότητα