Life

Γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσεις

Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα μεγαλύτερα μαρτύρια, που περνούσαμε σαν παιδιά ήταν ότι έπρεπε να περιμένουμε μερικές μέρες μέχρι να φορέσουμε τα καινούρια μας ρούχα. Η μαμά μας φρόντιζε πάντα να πλύνει τα ρούχα και δεν μας άφηνε να βάλουμε το φόρεμα, που με τόση λαχτάρα θέλαμε να δείξουμε στις συμμαθήτριές μας- και έκανε πολύ καλά!

Έλα πες την αλήθεια, πόσες φορές έχεις βάλει τα ρούχα την επόμενη μέρα της αγοράς τους χωρίς να σκεφτείς ΚΑΝ ότι μπορεί να είναι βρώμικα; Γιατί, συγνώμη που στο χαλάω, το γεγονός ότι ένα ρούχο είναι καινούριο δεν σημαίνει ότι είναι και καθαρό- δεν ξέρεις σε τι συνθήκες μεταφέρθηκε στο μαγαζί, αν το έχει δοκιμάσει 1 ή παραπάνω γυναίκες ή αν έχει ποδοπατηθεί στα δοκιμαστήρια (αν κρίνω από τη συμπεριφορά των γυναικών στα μαγαζιά, σίγουρα έχει γίνει χαλάκι κάποια στιγμή).

Έρευνες έχουν δείξει ότι όχι μόνο είναι βρώμικα αλλά είναι γεμάτα με χημικά συστατικά τα οποία μπορεί να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα όπως κοκκινίλες, αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμούς. Σύμφωνα με τον Philip Tierno, διευθυντή του τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης πρέπει να πλένουμε τα καινούρια ρούχα μας για 2 λόγους.

Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βρώμικα

Ύστερα από διάφορα τεστ που έγιναν σε καινούρια ρούχα διαπίστωσαν ότι κουβαλάνε πάνω τους νεκρά κύτταρα, από ΠΟΛΛΟΥΣ διαφορετικούς ανθρώπους, ίχνη από κόπρανα (!) και μούχλα καθώς και υπολείμματα αναπνοής- φτερνίστηκε δηλαδή κάποιος και τσουπ, σκουπίστηκε πάνω του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύεις να κολλήσεις από στρεπτόκοκκο μέχρι ψείρες και ηπατίτιδα Α.

Έχουν χημικά υπολείμματα

Τα περισσότερα ρούχα βάφονται σε τεράστια καζάνια με χρώματα- για αυτό και τα τζιν ξεβάφουν πάνω μας, ενώ τα σκισίματα που τόσο σου αρέσουν στο τζιν γίνονται με χημική επεξεργασία. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα πρέπει οπωσδήποτε να πλένεις τα καινούρια σου ρούχα για να γλιτώσεις ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις.

Πηγή: Ladylike

Όλη η επικαιρότητα