Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Γιατρός-απατεώνας πέρασε κι από την Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

«Πέρασμα» κι από την Ηλεία είχε κάνει ο 56χρονος γιατρός που συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της ομάδας Δίας της Μεσσηνίας, για εμπλοκή σε παράνομες συνταγογραφήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ο 56χρονος ωτορινολαρυγγολόγος, που ανήκει οργανικά σε δημόσια ιατρική υπηρεσία της Τρίπολης, προσκόμιζε σε φαρμακεία ιατρικές συνταγές για προμήθεια ναρκωτικών δισκίων με την ουσία της πεθιδίνης. Πριν από περίπου τρία χρόνια είχε «χτυπήσει» σε φαρμακεία του Κάμπου και στη συνέχεια κατέβηκε προς τον Πύργο για να επιχειρήσει το ίδιο κόλπο, ωστόσο η δράση του έγινε αντιληπτή.

Σύμφωνα με τα αστυνομικά ευρήματα της Δίωης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ο 56χρονος τους τελευταίους δυόμισι μήνες περίπου είχε προσκομίσει σε φαρμακείο της Καλαμάτας δεκατρείς πλαστές ιατρικές συνταγές και είχε προμηθευτεί πλήθος δισκίων που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά, ενώ το επιχείρησε άλλες δύο φορές, αλλά ανεπιτυχώς. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 90 ναρκωτικά δισκία, μια πλαστή ιατρική συνταγή, δύο σύριγγες, τέσσερα συνταγολόγια, ένα φαρμακευτικό σκεύασμα και μία σφραγίδα. Επίσης βρέθηκα και κατασχέσηκαν πέντε σφραγίδες διαφόρων τύπων, δεκατρία βιβλιάρια συνταγών, πλήθος αποκομμάτων ιατρικών συνταγών, τρία φαρμακευτικά σκευάσματα και ένας εκτυπωτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», έχει ξανασυλληφθεί στο παρελθόν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, (Αθήνα, Σίφνος, κ.ά.) και από τους Επιθεωρητές Υγείας έχει σταλεί κατά το παρελθόν έγγραφο στους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, προκειμένου να μη γίνονται δεκτές από τα φαρμακεία οι συνταγογραφήσεις του. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος, και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Όλη η επικαιρότητα