Εκλογές Πολιτική

Γιώργος Γουβιάς: «Το μέλλον μας θα είναι οικολογικό ή δεν θα υπάρξει»

Ακούστε το άρθρο

Μπροστά στις Ευρωεκλογές 2019 και την οικοδόμηση οικολογικής ενωτικής συνεργασίας.

Συνεδριάζει την Κυριακή, 24/2, το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων, με θέματα που αφορούν τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, αλλά και θέματα αιχμής της πολιτικής επικαιρότητας. Ανάμεσα τους η επικύρωση της πρώτης λίστας υποψήφιων ευρωβουλευτών, μετά και τη διαδικασία εκλογής που προηγήθηκε με τη συμμετοχή των μελών του Κόμματος, αλλά και τις επαφές που πραγματοποίησε και πραγματοποιεί η εκλεγμένη Επιτροπή διαλόγου, προκειμένου για την οικοδόμηση οικολογικής ενωτικής συνεργασίας για τις Ευρωεκλογές του 2019.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουν εδώ το κάλεσμα που έχουν ήδη απευθύνει, με αποφάσεις του Τακτικού Συνεδρίου τον Απρίλιο 2018 και του Πανελλαδικού Συμβουλίου το Νοέμβριο, για τη συνδημιουργία ενιαίου οικολογικού ψηφοδελτίου που θα εξασφαλίσει το “παρών” στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια, με την εκλογή ενός τουλάχιστον ευρωβουλευτή από τη χώρα μας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναλαμβάνουν: χρειαζόμαστε την πολιτική αποτύπωση μιας μεγάλης αλήθειας, που ήδη τη συνειδητοποιούμε, εκατομμύρια άνθρωποι στην πατρίδα μας, την Ευρώπη και τον Πλανήτη. Απαιτούνται συλλογικές απαντήσεις στις απειλές της Κλιματικής Αλλαγής, τις κρίσιμες απώλειες στη βιοποικιλότητα του πλανήτη και την συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Μέσα από στοχευμένο σχεδιασμό για γρήγορη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και για τη βιώσιμη ευημερία. Αλλιώς βαδίζουμε σε έναν κόσμο χωρίς ειρήνη, χωρίς δημοκρατία, χωρίς δικαιώματα και κοινωνική προστασία.

Το μέλλον μας θα είναι οικολογικό ή δεν θα υπάρξει!

Όλη η επικαιρότητα