Γιώργος Κοντογιάννης: «Παράταση για την αποζημίωση στην πατάτα»

kontogiannis.jpg

Την άμεση αποζημίωση των αγροτών για τις ζημιές που υπέστησαν κηπευτικά και εσπεριδοειδή από τον παγετό που σημειώθηκε στην Ηλεία, ζητεί ο Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Σε επικοινωνία που είχε ο Γιώργος Κοντογιάννης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνη, επεσήμανε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης του ΕΛΓΑ για τη διενέργεια των απαιτούμενων καταγραφών ώστε να ξεκινήσει η αποζημίωση των παραγωγών. Σημειώνεται ότι η καταστροφή στα εσπεριδοειδή αφορά περίπου το 50% των καρπών, τα οποία βρίσκονταν στα δέντρα τις ημέρες του παγετού.

Εκτός των άλλων ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την παράταση της περιόδου κάλυψης της πατάτας, η οποία λήγει κανονικά στις 31/12, καθώς η ζημιά στην παραγωγή είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι δυνατόν για λίγες μόνο μέρες οι αγρότες να μείνουν ακάλυπτοι.

Σημειώνεται ότι για να υπάρξει παράταση του παραπάνω χρονικού ορίου, πρέπει να γίνει σχετική πρόταση από το ΔΣ του ΕΛΓΑ, η έγκριση της οποία προϋποθέτει νομοθετική ρύθμιση, καθώς το διαστήματα κάλυψης της παραγωγής είναι νομοθετικά οριοθετημένο από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Νέα νομοθετική ρύθμιση μπορεί να γίνει μόνο αφότου ανοίξει η Βουλή, μετά τις εκλογές, οπότε και ο Γιώργος Κοντογιάννης δεσμεύεται να φέρει τροπολογία στη Βουλή για την προώθηση και την επίλυση του δίκαιου αιτήματος των αγροτών.

 

Στις 13 Ιανουαρίου η καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες

Στις 13 Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες που δεν έχουν οργανικές θέσεις στα σχολεία, για το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο 2014.

Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης μετά από επικοινωνία που είχε με την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται πως το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) ορίστηκε και για το διδακτικό έτος 2014-2015, ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών, που είναι υπεύθυνες για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους ανάδοχους καθαριστές/καθαρίστριες ή συνεργεία καθαρισμού στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που δεν καλύπτονται από το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.

Μετά την υπογραφή των Κοινών Υπουργικών αποφάσεων μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 16 Δεκεμβρίου προχώρησε η διαδικασία χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών με το ποσό των 11,8 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες.

Υπενθυμίζεται πως με αντίστοιχη παρέμβαση του Γιώργου Κοντογιάννη τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν υπογραφεί οι συμβάσεις των καθαριστριών για το διάστημα 11-9-2013 έως 30-6-2014 και είχε προχωρήσει η καταβολή των δεδουλευμένων τους.