Γ Εθνική

Γιώργος Λαγός: «Ο Πανηλειακός να ξαναγίνει μια μεγάλη, κυρίαρχη δύναμη!»

Ακούστε το άρθρο

Του αρέσουν τα δύσκολα και αυτό το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές στην σύντομη έως τώρα προπονητική του πορεία.

Ο Γιώργος Λαγός μετά το ομολογουμένως επιτυχημένο «αγροτικό» του κυρίως στη Δόξα Ν. Μανολάδας που παρά τα οικονομικά προβλήματα και την διοικητική αστάθεια με την οποία αρκετές φορές βρέθηκε αντιμέτωπος, την οδήγησε σε ένα τελικό πρωταθλήματος (πέρυσι) και σε μια δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια (πρόπερσι) αλλά και σε Κουρτέσι, Λιμνοχώρι, φέτος πέφτει στα βαθιά, αναλαμβάνοντας να κουμαντάρει το μεγάλο καράβι που λέγεται «Πανηλειακός».

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από ένα ζόρικο καλοκαίρι, στο οποίο φλέρταραν ακόμα και με τη διάλυση, ωστόσο έστω και με δυσκολίες, έστω και με μειωμένο – κατά πολύ – μπάτζετ θα εκπροσωπήσουν την Ηλεία στη νέα Γ’ Εθνική.

Οι ιθύνοντες της ομάδας αποφάσισαν να δώσουν τα ηνία του συλλόγου στον Αχαιό τεχνικό και ο ίδιος καλείται να αποδείξει για μια ακόμα φορά ότι είναι ο άνθρωπος των… επικίνδυνων αποστολών.

Ο Γιώργος Λαγός μιλά για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου στην «Πατρίς σπορ» για το πώς ονειρεύεται τον δικό του Πανηλειακό.

Έχουν περάσει περίπου 3 βδομάδες από τότε που ανέλαβες επίσημα τον Πανηλειακό. Πως βιώνεις την εμπειρία να είσαι μέλος ενός τέτοιου ιστορικού συλλόγου;

«Το να είμαι μέλος της οικογένειας ενός ιστορικού συλλόγου όπως είναι ο Πανηλειακός με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Με τιμά η παρουσία μου εδώ και με κάνει περήφανο καθώς επιβραβεύθηκαν οι προσπάθειες που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το πέρασμά μου από την Δόξα Νεας Μανωλάδας και στην Γ Εθνική και στην Α1 και ευχαριστώ τους ανθρώπους της για τα όσα ζήσαμε! Ταυτόχρονα όμως η παρουσία όλων μας εδώ θα πρέπει να μας γεμίζει ευθύνες και αυτοπεποίθηση ώστε να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που αρμόζει στην ομάδα μας!»

Σε προβλημάτισε πριν πεις το ναι, η κατάσταση που επικρατούσε στους ερυθρόλευκους;

«Με προβλημάτιζε μόνο ο χρόνος καθώς έχω μάθει στην ζωή μου να κάνω προγραμματισμό την κατάλληλη στιγμή! Όσο περνούσε ο καιρός αυτό ήταν εις βάρος μας καθώς καταλαβαίνετε πως οι ποδοσφαιριστές κυρίως θέλουν ασφάλεια και δεν μπορούν να περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι χάθηκαν κάποιες πολύ καλές περιπτώσεις! Δεν θα μπορούσε μια μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων του Πυρσού τα δυο τελευταία χρόνια με τα όποια λάθη έγιναν να μην συνεχιστεί… Έχω σχηματίσει ήδη μια πάρα πολύ καλή άποψη για όλους τους και θα πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν!»

Η προετοιμασία πως κυλά μέχρι στιγμής;

«Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των παιδιών που βρίσκονται στην προετοιμασία της ομάδος μας! Κυρίως αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του περσινού κορμού που έβαλαν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους και παρέμειναν πιστοί κοντά της, τα πολλά νεαρά παιδιά που την απαρτίζουν, στα οποία υπάρχει ταλέντο όπου βέβαια χρειάζεται πολλή δουλειά και υπομονή! Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι άριστο, στην ομάδα μας δεν αρμόζει κανένα ζιζάνιο που να διαταράξει αυτό το κλίμα και με τις ποιοτικές προσθήκες που θα γίνουν άμεσα, η ομάδα μας θα είναι ανταγωνιστική σε βαθμό που θα εκπλήξει ευχάριστα πολλούς!»

Πως προχωρά το πλάνο της στελέχωσης του ρόστερ;

«Η προσπάθεια της ομάδας και το πλάνο μας από την αρχή με την σύμφωνη γνώμη μου ήταν και είναι, να ενταχθούν στην οικογένειά μας ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές με ποιότητα και ταλέντο ώστε να έρθουν κοντά της όσο το δυνατόν περισσότεροι Ηλείοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι με την απαραίτητη υποστήριξη και δουλειά να προσφέρουν, με φιλοδοξία την καθιέρωση και την εξέλιξή τους. Αν οι ποδοσφαιριστές νομίζουν πως τους έχει ανάγκη ο Πανηλειακός με σκοπό τον πλειστηριασμό τους είναι άνευ σχολίου. Είναι τιμή κάθε ερασιτέχνη, να ασχολείται ο Πανηλειακός και ο εκάστοτε προπονητής του με την περίπτωσή του».

Πως φαντάζεσαι τον δικό σου Πανηλειακό και τι να περιμένουμε να δούμε από την ομάδα μέσα στο γήπεδο;

«Σίγουρα μια νέα ομάδα όπως θα είμαστε θέλει υπομονή και χρόνο για να παρουσιάσει το ποδόσφαιρο που θέλουμε, άλλωστε και πέρσι με πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες που είχε η ομάδα άργησε πολύ να βρει τα πατήματά της όπως θα θυμάστε. Εμείς με την προσπάθεια που βλέπω από όλα τα παιδιά θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας οι οποίοι στην αρχή θα είναι η κατάκτηση βαθμών και στην πορεία ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο το οποίο θα χαίρεται ο φίλαθλος κόσμος της Ηλείας . Η ομάδα μας θα αγωνίζεται σε κάθε παιχνίδι για την νίκη, όμως τα αποτελέσματα θέλουν υπομονή!»

Τι έχεις να πεις στον κόσμο της ομάδας προκειμένου να στηρίξει την φετινή προσπάθεια ακόμα περισσότερο από την περσινή;

«Οι καιροί είναι δύσκολοι και η ιστορική αυτή ομάδα είναι υπόθεση όλων των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής του Πύργου ώστε με σωστά βήματα, με ποδοσφαιριστές που θα αποτελούνται κυρίως από την Ηλεία – κι αυτός είναι ο στόχος μας- , να ξαναγίνει μια μεγάλη, κυρίαρχη δύναμη τα επόμενα χρόνια! Σε αυτό το πλάνο χρειάζεται η στήριξη όλων σας με τους τρόπους που επιθυμεί ο καθένας, καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι εκτός της κριτικής να βοηθήσετε, αλλά κυρίως με την παρουσία σας στο γήπεδο όπου είναι ένα στοίχημα και που όλοι την έχουμε ανάγκη, τόσο οι ποδοσφαιριστές, το team, για να έχουν την συμπαράσταση στον αγώνα τους για την φλόγα του πυρσού της ομάδας μας, όσο και η διοίκηση για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει για αυτήν την ομάδα, με την οποία θα πρέπει να ασχολούμαστε όλοι μας δημιουργικά και με αγάπη!»

Who is who

Ο Γιώργος Λαγός γεννήθηκε στην Πάτρα 26/4/1978 και ως ποδοσφαιριστής φόρεσε την φανέλα των Εθνικού Σαγεΐκων, Αχαϊκής, Ανταγόρα, Δόξας Ν. Μανολάδας και Π.Φ.Ο. Πανόπουλου.

Έκανε τα πρώτα του προπονητική βήματα ως βοηθός προπονητή στη Δόξα Ν. Μανολάδας στο πλευρό του Άγγελου Κωνσταντινόπουλου και ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από το Λιμνοχώρι Αχαΐας, πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟ Κουρτεσίου.

Τα δυο τελευταία χρόνια κάθισε στον πάγκο της Δόξας Ν. Μανολάδας, με την οποία την σεζόν 2016-2017 τερμάτισε στην δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας της Α1 κατηγορίας ενώ πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό ανόδου στη Γ’ Εθνική. Τη νέα σεζόν θα είναι προπονητής του Πανηλειακού.

Όλη η επικαιρότητα