ΕΠΣ Ηλείας

Γιώργος Λαγός (Προπονητής Δόξας Ν. Μανωλάδας): «Στόχοι μας τα πλέι οφ και το Κύπελλο!»

Ακούστε το άρθρο

«Οι μεταγραφές και οι δημόσιες σχέσεις… θα κρίνουν την παραμονή των Ηλειακών ομάδων της Γ΄ εθνικής»!

Με τους αγώνες της 121ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με την 2η της βαθμολογίας Δόξα Ν. Μανωλάδας του Γιώργου Λαγού,  να επικρατεί εύκολα στην έδρα της με 4 – 0 της Ολυμπιάδας Γουμέρου, και να Παραμένει σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή και τον Αίαντα Γαστούνης ! Σε ένα πρωτάθλημα βέβαια που έχει πολύ δρόμο, και πολλές εκπλήξεις, όπως έδειξαν οι έως τώρα  αγωνιστικές του!

Παίρνοντας αφορμή λοιπόν από την 12η αγωνιστική, η «Πατρίς – Σπορ», ζήτησε τη γνώμη για το πρωτάθλημα της Α1,  την πορεία της ομάδας του,  και το πως βλέπει να εξελίσσεται, του τεχνικού του Αχαιού τεχνικού της Δόξας Γιώργου Λαγού!

Γιώργο πως είδες την  ομάδα  σου την  12η  αγωνιστική?

«Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια την Ολυμπιάδα !  Καθώς  ξεκινήσαμε καλά, διαχειριστήκαμε  πολύ καλά το παιχνίδι, είχαμε καλή   κυκλοφορία, είχαμε  πολλές τελικές φάσεις , βάζοντας   τέσσερα   γκολ, και κατά διαστήματα παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και θα μπορούσαμε με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα, καθώς δεν απειληθήκαμε, πάρα τις απουσίες που ειχαμε .  Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί  παιχνίδι με παιχνίδι η εικόνα μας βελτιώνετε, και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο!  Καθώς  ο στόχος μας είναι τα πλει –  οφ ανόδου, και φυσικά η διάκριση στο κύπελλο της ΕΠΣΗ».

Πως  βλέπεις τη συνέχεια για τη Δόξα?

«Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο  εντός  έδρας ματς με τον Αλφειό, που μετά την ήττα του από τον Ξενοφώντα θα θελήσει να ανακάμψει, όμως εμείς θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη, και για να κάνουμε καλές γιορτές, αλλά γιατί στη συνέχεια ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, τόσο σε πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο!»

 

Πως βλέπεις  έως τώρα τη ροή του πρωταθλήματος?

Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα φέτος, στο οποίο θα χαθούν πολλοί βαθμοί στην πορεία, πιστεύω το καλύτερο των τελευταίων ετών με πολλές δυνατές ομάδες και πολλές εκπλήξεις ! Άλλωστε έως τώρα βλέπουμε  π.χ. τα Σαβάλια  να μην είναι όπως ήταν τα προηγούμενα  χρόνια, ενώ  η Νίκη Τραγανού, τώρα αρχίζει και ανακόπτει.  Άρα  το πρωτάθλημα έχει μέλλον, και θεωρώ πως επτά ομάδες, θα παλέψουν έως το φινάλε  για τις τέσσερεις θέσεις  των πλει – οφ  ανόδου. Και βέβαια βασικό ρόλο θα παίξουν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου».

Η  Δόξα θα χρειασθεί  ενίσχυση?

«Έχω  δει σχεδόν  όλες τις ομάδες της Α1, και ανεξάρτητα από το προχθεσινά αποτελέσματα,  η Δόξα  όχι επειδή είμαι εγώ στον πάγκο, έχει καλό ρόστερ, το οποίο μπορεί να αντέξει  στο φετινό μαραθώνιο!  Όμως  επειδή  υπάρχουν και τα πλει – οφ ανόδου,  και  ίσως… τώρα τον Γενάρη , μας φύγουν κάποιοι παίκτες,  ανάλογα με τις αποχωρήσεις,  θα πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες  ενισχύσεις!».

Κλείνοντας δυο λόγια για της Ηλειακές ομάδες της Γ΄ εθνικής, με το τέλος του α΄γυρου ?

«Δυστυχώς  ο α΄ γύρος  και για τις τρείς Ηλειακές  ομάδες ήταν πολύ κακός !  Ο  νεανικός Πανηλειακός του Κ. Λούσκου,  παρότι στο ξεκίνημα είχε αφήσει  υποσχέσεις, στην πορεία δεν άντεξε, και έτσι τον ερχόμενο Ιανουάριο  θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά! Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βοηθήσει ο Πύργος, γιατί θα είναι κρίμα  για αυτό το σύλλογο με την τεράστια ιστορία και τη βαριά φανέλα ,   να βρεθεί στην Α1 κατηγορία! Όσο για τον ΠΑΟΒ , η πορεία του  με βάση τους έμπειρους και καλούς παίκτες που έχει, είναι αρνητική ! Πιστεύω θα ανεβαίνει, παιχνίδι με παιχνίδι, ιδίως τώρα που αλλάζει και προπονητή, και δεν θα κιντυνεύσει στο β΄ γύρο! Τέλος  σε ότι αφορά τη Ζαχάρω, το γεγονός ότι δέχτηκε να αγωνιστεί στο παρά – πέντε , αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το σύλλογο και την πόλη της Ζαχάρως! Πιστεύω ότι θα δώσει «μάχη», όμως θεωρώ ότι  μόνο με θαύμα  θα τα καταφέρει»!

Όλη η επικαιρότητα