Εκπαίδευση

Γιόρτασαν το Πολυτεχνείο ζητώντας σχολείο…

simopoulo-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Διαφορετικό χαρακτήρα είχε χθες ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου στο Γυμνάσιο Σιμοπούλου του δήμου Ήλιδας, καθώς οι μαθητές τίμησαν την εξέγερση και τη μνήμη των νεκρών αλλά παράλληλα άδραξαν και την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν για τα δικά τους προβλήματα.

Το βασικό αίτημα των 76 μαθητών που φοιτούν στο σχολείο είναι ότι ζητούν σχολικό κτίριο, καθώς μετά το σεισμό του 2008 στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες, με ότι συνεπάγεται αυτό για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως γίνεται πάντα τα τελευταία επτά χρόνια, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ελλείψει αιθουσών, και σε περίπτωση που θα έβρεχε οι μαθητές θα έπρεπε να καλυφθούν κάτω από ομπρέλες και νάυλον.

Τυχεροί ωστόσο μέσα στην ατυχία τους, γιατί αυτή τη φορά ο καιρός στάθηκε σύμμαχός τους και η γιορτή εξελίχθηκε κανονικά, στο περιορισμένο χώρο που είχαν στη διάθεσή τους βεβαίως, με τους μαθητές πάντως να τιμούν με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο του Πολυτεχνείου, με την παρουσίαση του χρονικού, με απαγγελία ποιημάτων, με τραγούδια και θεατρικά δρώμενα.

Εμπνευσμένοι από αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και το δίκιο τους και συνάμα αγανακτισμένοι για το γεγονός ότι στεγάζονται στις λυόμενες αίθουσες, σε μία συμβολική κίνηση έφτιαξαν πλακάτ χθες και διαμαρτυρήθηκαν χωρίς παρατράγουδα.

«Θέλουμε σχολείο» είναι το αίτημά τους και ελπίζουν ότι κάποιος θα ακούσει τη φωνή τους. Βέβαια, δεν σκοπεύουν να μείνουν επ’ άπειρον με σταυρωμένα τα χέρια και προειδοποιούν ότι εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση για τη μεταστέγαση του σχολείου, τότε θα προχωρήσουν σε κατάληψη.


Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα