Πολιτισμός

Γιόρτασαν τον Άγιο Παντελεήμονα

003.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία του κόσμου να είναι και φέτος συγκινητική τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα στην Αρχαία Ήλιδα.

Το απόγευμα της 26ης Ιουλίου τελέστηκε Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος των ιερέων της Αρχαίας Ήλιδας και των Καλυβίων.

Στις 27 Ιουλίου τελέστηκε Δοξολογία και περιφορά της εικόνας στα σοκάκια του χωριού με πλήθος κόσμου να ακολουθεί την Ιερή εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα με θρησκευτική κατάνυξη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε ο παραδοσιακός μεζές σε όλους τους καλεσμένους.

Το απόγευμα της ίδια μέρας οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τους αγώνες δρόμους και αυγουλοδρομίας των παιδιών και τις βραβεύσεις τους. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαλιάδας «Οι Ρίζες», τον οποίον ευχαρίστησαν θερμά οι διοργανωτές των εκδηλώσεων.

Τέλος, προσφέρθηκαν πάρα πολλά γλυκά από όλες τις γυναίκες του χωριού και πλούσια δώρα.

Οι διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Αρχαίας Ήλιδας, ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η βουλευτής της Ν.Δ. κα Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο νέος δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντόπουλος, Παναγιωτόπουλος και Θεοδωρακόπουλος, ο πρόεδρος του Χαβαρίου κ. Παπαζαφειρόπουλος, ο υπεύθυνος του αγροτικού τομέα της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων, φορείς από την ευρύτερη περιοχή κ.α.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κόλλιας και ο πρόεδρος του χωριού κ. Καγιανάς. 

Όλη η επικαιρότητα