Ηλεία

Γιορτές αρωμάτων, χρωμάτων και γεύσεων σε Κουρτέσι και Νέα Μανωλάδα – Φράουλα και πατάτα έχουν την τιμητική τους

Ακούστε το άρθρο

Γιορτές αρωμάτων, χρωμάτων και γεύσεων ετοιμάζει και φέτος ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης σε συνεργασία με δύο δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι είναι και οι πρωτεργάτες των εκδηλώσεων.

Η πρώτη είναι η γιορτή της φράουλας στη Νέα Μανωλάδα. Η φράουλα είναι το χρυσοβόρο προϊόν σήμα κατατεθέν για την Βουπρασία, ενώ αποτελεί την ραχοκοκκαλιά της τοπικής οικονομίας.

Γιορτή Φράουλας

Με αφορμή την γιορτή της φράουλας που θα πραγματοποιηθεί 22 Ιουνίου στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας , ο σύλλογος Ελπίζω που είναι και ο διοργανωτής της όλης βραδιάς,  έχει προβεί σε άμεση δημιουργία γλυκισμάτων και εδεσμάτων τα οποία έχουν σαν πρώτη ύλη τη φράουλα, φτιαγμένα από τα χέρια των γυναικών της περιοχής. Ήδη νοικοκυρές της περιοχής έχουν ετοιμάσει πανέμορφα γλυκίσματα που θα δοκιμάσουν δωρεάν οι επισκέπτες. Στο σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η μουσική βραδιά που θα πλαισιώνεται Από την αγαπημένη   καλλιτέχνιδα Γλυκερία, που θα στολίσει με τα τραγούδια της , την καθιερωμένη αυτή μεγαλειώδες γιορτή.

Γιορτή πατάτας

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρτεσίου διοργανώνει στις 23 και 24 Ιουνίου την 4η γιορτή πατάτας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Στις 23 Ιουνίου υπάρχει θεατρική παράσταση καραγκιόζη με τον θίασο του Τάκη Βαμβακίδη και στις 24 Ιουνίου: μουσικοχορευτική βραδιά με χορευτικά τμήματα του συλλόγου και τα χορευτικά των Λεχαινών , του Στρουσίου και της Ανδραβίδας και γλέντι μέχρι πρωίας, με το μουσικό συγκρότημα του Παναγιώτη Λάλεζα. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεωργία Κακαλέτρη και τα μέλη του ΔΣ μας περιμένουν να διασκεδάσουμε σε μια γιορτή γεύσεων.

Όλη η επικαιρότητα