Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού στη Μακρίσια: Τιμά τον βραβευμένο συνθέτη Μίμη Πλέσσα

Αφιερωμένη στον Μίμη Πλέσσα, έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες της Ελλάδας, είναι η φετινή 28η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 2 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, στο ξωκλήσι του Αϊ Γιάννη Μακρισίων. Ο Μίμης Πλέσσας, 28 χρόνια μετά επιστρέφει στον τόπο που «γεννήθηκε» η γιορτή, με πρωτοβουλία του ακούραστου καλλιτέχνη Γιάννη Τζουανόπουλου, που δεν ξεχνά και πάντα τιμά τον τόπο του.

Το ξωκλήσι της ξενιτιάς, θα «πλημμυρίσει» και πάλι από τους χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που 27 χρόνια τώρα δίνουν δυναμικό παρών σε μια εκδήλωση – σύμβολο για την περιοχή και τον απόδημο ελληνισμό. Μια εκδήλωση που έχουν τιμήσει με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες του τραγουδιού και του πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Μαίρη Λίντα, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Μιχάλης Κακογιάννης, η Φωτεινή Δάρρα, ο Ζυλ Ντασέν, ο Κώστας Γαβράς, ο Δημήτρης Μυταράς κ.α.

Ο Μίμης Πλέσσας…οδηγός

Ο Μίμης Πλέσσας θα είναι εδώ και θα συνοδεύει στο πιάνο τους μεγάλους τραγουδιστές που θα τον τιμήσουν, ερμηνεύοντας τα τραγούδια του. «Αισθάνομαι ιδιαίτερη υπερηφάνεια που ο Μίμης Πλέσσας, αυτός ο ¨κολοσσός¨ της ελληνικής μουσικής με πολλά διεθνή βραβεία, θα είναι μαζί  μας», είπε ο Γιάννης Τζουανόπουλος.

Τα 45 τραγούδια του Μίμη Πλέσσα,  θα ερμηνεύσουν οι Γιώργος Μαργαρίτης (σ.σ θα ερμηνεύσει και δυο τραγούδια από τον δίσκο που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους του Βασίλη Καρπενάρου), Δάκης, Θέμης Αδαμαντίδης, Σοφία Βόσσου, Στέλλα Κονιτοπούλου, Χαρούλα Λαμπράκη, Τζώρτζια, Κώστας Αγέρης, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάνα Γαλιάτσου, Δημήτρης Κανέλλος, Αλέξανδρος Τσαπράζης κ.α. Ο «βιρτουόζος» του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης θα είναι για μια ακόμα χρονιά εδώ, όπως και σημαντικοί ακόμα μουσικοί που τιμούν με την παρουσία τους τη γιορτή αλλά και τον βραβευμένο Μίμη Πλέσσα.

«Πιστεύω ότι θα περάσουμε όμορφα και θα ¨ταξιδέψουμε¨ με τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα», είπε ο Γιάννης Τζουανόπουλος, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Ηλείους, να συμμετάσχουν στη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού.

Ευχαριστίες, κι ένα μικρό παράπονο

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοηθούν – ο καθένας με τον τρόπο του, με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις του – για την διοργάνωση της εκδήλωσης στα Μακρίσια. «   Να χαιρετίσω την κίνηση του Σάκη Μπαλιούκου που μας βοηθά με τον δικό του τρόπο βλέποντας το αδιέξοδο, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Δάγκαρη που στηρίζει από την αρχή αυτή την εκδήλωση, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δημήτρη Μπατζάκα, τον πρόεδρο της Τ.Κ Μακρισίων Παναγιώτη Γριβάκη, την ομάδα Α.Ο Μακρισίων, την Αστυνομία και όλους όσοι βοηθούν», είπε ο κ.Τζουανόπουλος, μη κρύβοντας και ένα μικρό παράπονο. «Όταν γίνεται μια τόσο μεγάλη γιορτή 28 χρόνια, με κορυφαία ονόματα και ελεύθερη είσοδο, ήθελα μεγαλύτερη στήριξη από την Περιφέρεια μια μεγαλύτερη στήριξη. Γιατί σε μια τέτοια εκδήλωση, το ποσό που έχει δοθεί, που είναι το ίδιο που δίνεται για ένα πανηγυράκι, δε βοηθάει την εκδήλωση για την διοργάνωση μιας εκδήλωσης που έχει ανάγκη ο κόσμος».