Βιβλίο

Γιορτή πολιτισμού και γνώσης η 4η Γιορτή Βιβλίου

b2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Γιορτή Βιβλίου που άνοιξε τις πύλες της τον Αύγουστου του 2011 στο Πάρκο ΟΣΕ της Αρχαίας Ολυμπίας, αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, ντόπιου και επισκέπτες, έλληνες και ξένους, μικρούς και μεγάλους. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, έχει γίνει θεσμός και η 4η Γιορτή Βιβλίου θα ανοίξει τις πύλες της την προσεχή Παρασκευή 1η Αυγούστου, κρατώντας συντροφιά στους φίλους τους βιβλίου αλλά και στα παιδιά, μέχρι και τις 24 Αυγούστου.

Οι ιδιοκτήτες του Βιβλιοπωλείου «Δώρα» στην Ολυμπία, Δώρα Ευσταθοπούλου και Χρήστος Ζαφειρόπουλος με τα παιδιά τους, Χάρη και Κωνσταντίνα, είναι οι άνθρωποι που κάθε χρόνο βάλουν όρεξη, μεράκι και πολύ αγάπη για να δημιουργήσουν μια πραγματική γιορτή στην καρδιά της Ολυμπίας. Γιατί, δεν πρόκειται για μια απλή έκθεση βιβλίου, έστω κι αν φέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις σελίδες 10.000 τίτλων βιβλίων από 25 διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους. Είναι μια γιορτή, γεμάτη με δράσεις και δραστηριότητες για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις του βιβλίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, με την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου «Ότι αγαπάω είναι δικό σου».

Κάλεσμα στον κόσμο

Η 4η Γιορτή Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. «Η Γιορτή Βιβλίου θα πρέπει να είναι μια πραγματική γιορτή για τον τόπο, να μας κάνει να ονειρευτούμε, να προβληματιστούμε και να ξεφύγουμε έστω για λίγο από την γκρίζα καθημερινότητα που ζούμε», σημείωσε ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Δεββές, ενώ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος χαρακτήρισε «θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου» την Γιορτή Βιβλίου, η οποία, όπως είπε «θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν μια δημιουργική βόλτα στα περίπτερα και τις σελίδες των βιβλίων και αφού κάθε εξώφυλλο, κάθε περίληψη και κριτική, θα είναι μια εμπειρία ανατρεπτική στο καλοκαίρι μας.

Το πρόγραμμα των δράσεων εκδηλώσεων παρουσίασε η κα Ευσταθοπούλου, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τον δήμο για την υποστήριξη των εκδηλώσεων, μη παραλείποντας να αναφερθεί στην σημαντική συμβολή της οικογένειας της, του συζύγου και των παιδιών τους, αλλά και του κόσμου που δίνει «ζωή» στην Γιορτή Βιβλίου, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση να περιηγηθούν στις σελίδες των βιβλίων και  να συμμετάσχουν στις δράσεις και εκδηλώσεις, τόσο οι  μεγάλοι, όσο και οι μικροί, αφού φέτος στο πλαίσιο της έκθεσης δίνεται έμφαση στην παιδική λογοτεχνία.

Τέλος, ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς, συνεχάρη την κα Ευσταθοπούλου και την οικογένειά της για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση της Γιορτής Βιβλίου, δεσμευόμενους ότι ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα είναι πάντα στο πλευρό τους σε τόσο όμορφες δράσεις για τους λάτρεις των βιβλίου και τα μικρά παιδιά.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

 

Όλη η επικαιρότητα