Ηλεία

«Γιορτή του Πηγαδιού» στο Γιαννιτσοχώρι!

Ακούστε το άρθρο

Το ιστορικό τους παρελθόν τιμούν το βράδυ της Κυριακής (8:30μ.μ.) οι φορείς και οι κάτοικοι του Γιαννιτσοχωρίου του δήμου Ζαχάρως με τη διεξαγωγή της Γιορτής του Πηγαδιού. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΤΚ Γιαννιτσοχωρίου, Επαμεινώνδας Τριγάζης, έξω από το κοινοτικό γραφείο κατασκευάστηκε ύστερα από χρόνια ένα αντίγραφο του «πηγαδιού του Γιαννιτσά», από το οποίο πήρε το χωριό το όνομά του.

Με αυτήν την κίνηση, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Γιαννιτσοχωρίου και η Τοπική Κοινότητα θέλησαν να θυμίσουν στους παλαιότετους την καθημερινότητά τους,  και στους νεότερους να μεταλαμπαδεύσουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους.

«Αποφασίσαμε, μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο, το Κέντρο Νέων και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, να κάνουμε την πρώτη Γιορτή του Πηγαδιού, για να τιμήσουμε το πηγάδι από το οποίο πήρε το χωριό το όνομά του. Είναι σημαντικό να διοργανώνουμε πολιτιστικές δράσεις, διότι έτσι προσφέρουμε διέξοδο στη νεολαία μας. Είμαστε από τα λίγα χωριά που κρατάνε τους νέους εδώ», είπε χαρακτηριστικά στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Τριγάζης.

Ο γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου, Διονύσης Χατζής, δήλωσε ότι η Γιορτή του Πηγαδιού πραγματοποιείται σε ανάμνηση του παλαιού πηγαδιού από το οποίο έπαιρνε κάποτε νερό όλο το χωριό.

«Προσπαθούμε να έχουμε δημιουργική παρουσία και δράση με στόχο να παράγουμε πολιτισμό παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ο σύλλογός μας έχει ήδη τρία τμήματα, εκμάθησης παραδοσιακών χορών, Γυμναστικής και Τάε Κβο ντό», ανέφερε στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Χατζής.

Όλη η επικαιρότητα