Ποδόσφαιρο

Η Γιουβέντους ήταν… Κυρία στο ραντεβού της για τον τελικό (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Δύο χρόνια μετά την ήττα στο Βερολίνο από τη Μπερτσελόνα (1-3) η Γιουβέντους επιστρέφει σε τελικό Champions League.

https://www.youtube.com/watch?v=Vd1nj_o5-qI

Η «Γηραιά Κυρία» έκανε «περίπατο» στον δεύτερο ημιτελικό με την Μονακό στο Τορίνο, νίκησε με 2-1 (είχε επικρατήσει με 2-0 στο «Λουί Ντε») και στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ θα επιδιώξει (εκτός θαύματος κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης) να ανέβει για τρίτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης και πρώτη μετά από 21 χρόνια (1996).

Η «σεμνή τελετή» στο γήπεδο της Γιουβέντους είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Η Μονακό που δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί άφησε κενούς διαδρόμους και οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές.

Αρχικά με τον Μάντζουκιτς, που πήρε το «ριμπάουντ» μετά την εξαιρετική επέμβαση του Σούμπασιτς στην κεφαλιά που έκανε ο ίδιος και στο 44΄ με το φοβερό γκολ του Ντάνι Άλβες, ο οποίος μετά την απόκρουση του γκολκίπερ της Μονακό έπιασε το μονοκόματο σουτ έξω από την περιοχή και πέτυχε ένα από τα ομορφότερα τέρματα στη διοργάνωση.

Το μόνο που κατάφεραν οι επίδοξοι πρωταθλητές Γαλλίας ήταν να μειώσουν στο 69΄ με το μόνιμο σκόρερ τους, Κυλιάν Εμπαπέ (6 γκολ σε 9 ματς στο Champions League), ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να τελειώσει την φάση και να κάνει το 2-1.

Η «Γιουβε» αύξησε το αήττητο σερί που «τρέχει» στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της σε 23, ενώ η Μονακό παρέμεινε χωρίς εκτός έδρας νίκη για 4η φορά σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Διαιτητής: Μπγιορν Κούιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Μπονούτσι, Μάντζουκιτς – Φαλκάο, Μεντί

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι):
Μπουφόν, Κιελίνι, Πιάνιτς, Κεντίρα (10΄ Μαρκίζιο), Ιγκουαΐν, Σάντρο, Μπαρτσάλι (85΄ Μπενάτια), Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Ντιμπάλα (54΄ Κουντράντο), Άλβες

ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Σούμπασιτς, Τζέμερσον, Μουτίνιο, Φαλκάο, Σίλβα (69΄ Λεμάρ), Μπακαγιόκο (78΄ Ζερμέν), Σιντιμπέ, Μεντί (54΄ Φαμπίνιο), Ράγκι, Γκλικ, Εμπαπέ

Στους αγώνες ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Γιουβέντους (Ιταλία) – Μονακό (Γαλλία) 2-1 (2-0)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 10/05 (0-3)

*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα