Χωρίς κατηγορία

Γνώρισαν καλά την Ηλειακή φιλοξενία οι Ρώσοι δημοσιογράφοι – Επισκέφθηκαν την ΠΑΤΡΙΣ

r2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Γιώργος Κ.Ροζής

giorgosrozis@yahoo.gr

 Πολιτιστικά και τουριστικά σημεία της Ηλείας επισκέφθηκε χθες η Ρωσική αποστολή που αποτελείται  από κορυφαίους  αρχισυντάκτες  σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης.  Την μεγάλη αντιπροσωπεία  των Ρώσων αρχισυντακτών στην οποία  συμμετέχουν  στελέχη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου,  υποδέχθηκε την Παρασκευή το βράδυ η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο  «ΟlympicVillage» στην Αρχαία Ολυμπία. 

 Η Ρωσική αποστολή ξεναγήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας ενώ αργότερα επισκέφθηκε το Κατάκολο και την Ήλιδα.  Στόχος της επίσκεψης ήταν  να καταγραφούν η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και η μοναδικότητα του τόπου μας, σε χώρες από τις οποίες, προσελκύουμε ή μπορούμε να προσελκύσουμε μεγάλο αριθμό τουριστών.    

 Άλλωστε και από το Επιμελητήριο Ηλείας, όπως δήλωσε  ο πρόεδρος κ. Κώστας Νικολούτσος, « θα γίνει ό, τι είναι δυνατόν, για τη θετική προβολή της εικόνας του νομού μας και την ενημέρωση της ρωσικής κοινής γνώμης για θέματα διμερών σχέσεων, οικονομίας, τουρισμού, πολιτισμού αλλά και γαστρονομίας.»  

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι  είχαν ακόμα την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή  με  φορείς της Ηλείας όπως και με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και εμφανίζουν εξαγωγικές δυνατότητες και με παράγοντες του τουριστικού χώρου.

 Έμαθαν για την ΠΑΤΡΙΣ και εντυπωσιάστηκαν… 

Για περισσότερο από μία ώρα οι κορυφαίοι  Ρώσοι αρχισυντάκτες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΠΑΤΡΙΣ -στην εθνική οδό Πύργου- Πατρών στον κόμβο Βουνάργου-  και έμειναν εντυπωσιασμένοι από την οργάνωση και την μακρόχρονη λειτουργία της. Ο εκδότης και Δντής της εφημ.ΠΑΤΡΙΣ Λεωνίδας Βαρουξής υποδέχθηκε θερμά την επικεφαλής της Ρωσικής αποστολής και πρόεδρο των αρχισυντακτών Σοφία Ντουμπίνσκαγια την οποία ενημέρωσε για την λειτουργία της εφημερίδας.  Οι Ρώσοι αρχισυντάκτες βομβάρδισαν με ερωτήσεις για την λειτουργία της  και έφυγαν ικανοποιημένοι από την φιλοξενία… 

 

 

Σήμερα στην Πάτρα 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με την  Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας (press trip) εικοσαμελούς δημοσιογραφικής αποστολής Ρώσων Αρχισυντακτών σήμερα στην Πάτρα  με στόχο την θετική προβολή της εικόνας της χώρας μας αλλά και της περιοχής μας, σε σημαντικά ΜΜΕ της Ρωσίας και την ενημέρωση της ρωσικής κοινής γνώμης για θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού και πολιτισμού.   Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος οι Ρώσοι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν  τον Ι. Ν. Αποστόλου Ανδρέα, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και θα παρακολουθήσουν την παρέλαση και τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Κυριακής.   Πριν την παρέλαση θα παρατεθεί γεύμα εργασίας στην δημοσιογραφική αποστολή από τον Πρόεδρο  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος κ. Γιώργο Κεπενό .   Θα παρευρίσκονται εκτός από τα μέλη της αποστολής , ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας κος Ανδρέας Κατσανιώτης ,ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κος Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και ο επιτετραμμένος της Ρωσικής Πρεσβείας κος Vladimir D. MAYSTRENKO.

 

 

Όλη η επικαιρότητα