Ηλεία

Γνώρισαν τους μύθους, μαγεύτηκαν από το τοπίο

001.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στον επίγειο παράδεισο της Φολόης, βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδείας, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων», που υλοποιείται στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας, αποδεχόμενοι την πρόταση της γραμματέως του Δημ. Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας – και συμφοιτήτριάς τους – Ρόης Αντωνοπούλου.

   Η δραστήρια δικηγόρος, λάτρης του ορεινού τμήματος της Αρχαίας Ολυμπίας, απ’ όπου και κατάγεται, είναι η μοναδική Ελληνίδα φοιτήτρια του φετινού μεταπτυχιακού προγράμματος, που υλοποιείται από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Δε θα μπορούσε λοιπόν, να μην ξεναγήσει τους συμφοιτητές της, που προέρχονται από 27 διαφορετικές χώρες, στο απαράμιλλης ομορφιάς οροπέδιο της Φολόης, γνωρίζοντάς τους, την ιστορία και τους μύθους που το «συνοδεύουν» στο χρόνο. Κι αυτό έγινε πράξη με την στήριξη του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που παραχώρησε το λεωφορείο για τη μετακίνηση των φοιτητών, του Νίκου Σιάκουλη που έγινε οδηγός τους στην γνωριμία με τις ομορφιές της περιοχής αλλά και του αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Κώστα Αντωνόπουλου (και μεταπτυχιακού φοιτητή τη διετία 2012-2013), που με τις γνώσεις του, συνετέλεσε στο να μπουν οι φοιτητές στο κλίμα και να καταλάβουν βασικά στοιχεία που αφορούν στη μυθολογία και ιστορία του οροπεδίου της Φολόης. Οι φοιτητές, ξεναγήθηκαν επίσης στο Περιβαλλοντικό Μουσείο αλλά και στο Μουσείο Φολόης «Μπάμπης Παπαθεοδώρου», ενώ από τις δράσεις τους δεν έλειψε και ο εθελοντισμός, καθώς καθάρισαν τον αύλειο χώρο του Περιβαλλοντικού Μουσείου από τα σκουπίδια.

   Η ημέρα ολοκληρώθηκε με γεύμα στην ταβέρνα «Κένταυροι» όπου οι φοιτητές ενθουσιάστηκαν από τις τοπικές γεύσεις, σε φαγητά και γλυκά, αλλά και από τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής.


Επιμέλεια Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα