Χωρίς κατηγορία

Γνωρίζοντας την Ηλεία… – Σπουδαστές από τη Νέα Υόρκη χθες στο ΕΒΕ

Ακούστε το άρθρο

Στη φιλοξενία περισσότερων από 15 σπουδαστών του εξωτερικού και στην ανάδειξη όλων αυτών για τα οποία ξεχωρίζει η Ηλεία, προχώρησε το Επιμελητήριο Ηλείας το οποίο διοργάνωσε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου ενδιαφέρουσα εκδήλωση ώστε να γνωρίσουν την Ηλεία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο οποίος καλωσόρισε θερμά τους φοιτητές του πανεπιστημίου MΥU της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο του καθηγητή Γιάννη Κοτσώνη, του οποίου οι ρίζες είναι από την Ηλεία και έχει καταφέρει τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του να αναδειχθούν μέσα από τη σημαντική δουλειά τους, κατέχοντας σημαντικές ακαδημαϊκές θέσεις και διαπρέποντας στον χώρο της δημοσιογραφίας. Επιπλέον, έχουν όλο αυτό το διάστημα δείξει σημαντικό ενδιαφέρον για τον τόπο από τον οποίο κατάγονται, ενώ ίσως αποτελέσουν σημαντικούς κρίκους για προβλήματα τα οποία αυτοί παρατηρούν με άλλη οπτική.

Η συνέχεια δόθηκε από τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Γιάννη Κοτσώνη, ο οποίος αφού αρχικά ευχαρίστησε το επιμελητήριο για τη φιλοξενία, έπειτα εστίασε στον στόχο της εκδήλωσης. Οι φοιτητές που έχουν επιλέξει τον οικονομικό τομέα, σύμφωνα με τον κ. Κοτσώνη πραγματοποιούν το θεωρητικό κομμάτι στο Άμπου Ντάμπι, ενώ η επίσκεψη στην Ελλάδα και τον Πύργο αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για αυτούς προκειμένου να δουν την κουλτούρα και τα αποτελέσματα της κρίσης σε μια χώρα, κρίνοντας παράλληλα τι θα μπορούσε να είχε γίνει για να ανακάμψει νωρίτερα από αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος καλωσόρισε τους φοιτητές στον Πύργο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές τους, ελπίζοντας πως κάποια μέρα θα μπορούσαν να έρθουν να εργασθούν στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιπλέον, τόνισε πως ο δήμος έχει τη διάθεση να στηρίξει τέτοιες εκπαιδευτικές διαδικασίες στην περιοχή μας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση που είχε φροντίσει να ετοιμάσει το Επιμελητήριο στα Αγγλικά, κατά την οποία παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία για την Ηλεία όπως η θέση της και όλα όσα η περιοχή έχει δημιουργήσει.

Στο τέλος δόθηκε σε κάθε φοιτητή ως δώρο μια τσάντα, η οποία περιείχε φυσικό παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής, ελιές και ένα φυλλάδιο της Περιφέρειας στην αγγλική γλώσσα όπου παρουσίαζε σύντομα την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Όλη η επικαιρότητα