Μεσσηνία

Γοητεύει στα κοινωνικά δίκτυα η ομηρική Κυπαρισσία – Σημείο αναφοράς από το παρελθόν στο μέλλον…

Ακούστε το άρθρο
Η ΑΙΩΝΙΑ νύμφη του Ιονίου που αναφέρεται στα Ομηρικά έπη, στα ταξίδια των μεγάλων περιηγητών, αλλά με ιστορία που χάνεται στο βάθος του Ελλαδικού πολιτισμού αποτελεί το σημείο αναφοράς στο Ιόνιο. Το ταξίδι στα όρη της Κυπαρισσίας αποτελεί από μόνο του ένα ταξίδι που χάνεται μέσα στον χρόνο. Στα κοινωνικά δίκτυα οι ομορφιές της πόλης αποτελούν θέλγητρο για τους του
Η πόλη χτισμένη σε προνομιακή θέση, με αμφιθεατρικό πανόραμα, από τους πρόποδες του όρους Αιγάλεω ή Ψυχρό μέχρι τα νερά του Ιονίου, είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Μεσσηνίας. Είναι χωρισμένη στην Άνω Πόλη, που είναι παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός, και στη Νέα Πόλη που φτάνει μέχρι την ακτή. Η πανέμορφη θέα προς το Ιόνιο είναι απολαυστική όλο το χρόνο ενώ το καλοκαίρι κανείς δεν χάνει την ευκαιρία για μια βουτιά στον κυπαρισσιακό κόλπο, με τις καθαρές θάλασσές του και τις εκπληκτικές παραλίες του- όπως, μεταξύ άλλων, η μοναδική Ελαία.
Η Κυπαρισσία ήταν μια από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις
Οι περιηγητές ανά τους αιώνες την έχουν υμνήσει μέχρι σήμερα. Νέοι μάλιστα άνθρωποι ανακαλύπτουν τις ομορφιές της ψηλότερα από το Κάστρο των Γιγάντων. Μέσα από μια παρουσία διαχρονική, το γαλάζιο με λευκό φως της Αρκαδιάς γοητεύει τους επισκέπτες. Συνέδρια για τον πολιτισμό της περιοχής έγιναν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια ενώ αναμένεται να διοργανωθούν νέα εντός του νέου έτους. Η Ελληνική σημαία μάλιστα κυματίζει στην κορυφή της οροσειράς. Το σημείο αναφοράς ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, το σημείο συμβολής πλούσιων ιστορικών χρόνων.
ΓΙΑΝ.ΜΠ.

Όλη η επικαιρότητα