Ηλεία

«Γόρδιος δεσμός» οι πλημμύρες στα Μακρίσια – Πρόταση για να «κοπεί ο δρόμος  προς Φλόκα

Ακούστε το άρθρο

Λύση στο πρόβλημα των πλημμυρισμένων εκτάσεων στον κάμπο των Μακρισίων αναζητούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, έως ότου επισκευαστούν οι αντλίες του αντλιοστασίου. Την περασμένη Παρασκευή έγινε αυτοψία στο σημείο  προκειμένου να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος για να κατέβει η στάθμη του νερού και να μειωθεί ο όγκος των υδάτων.

Η πρόταση που τέθηκε προς συζήτηση, είναι να «κοπεί» ο δρόμος Μακρίσια-Φλόκα και να ανοίξει τάφρος ώστε φύγουν τα νερά με φυσική ροή, ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει αυτή η λύση, κάτι που πιθανότατα θα γίνει σήμερα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν παρεμβάσεις στο ανάχωμα του πάνω μέρους στον κάμπο των Μακρισίων, ωστόσο το πρόβλημα στη πεδιάδα παραμένει.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, αναζητείται η βέλτιστη λύση για τη φυσική εκτροπή των υδάτων μέχρι να επισκευαστεί κάποια από τις αντλίες.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Μακρισίων, Πάνος Γριβάκης, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι είναι αναγκαία η φυσική εκτροπή του νερού για να είναι εφικτή και η επισκευή της αντλίας.

«Ακόμα και η επισκευή των αντλιών να γίνει άμεσα, δεν μπορεί να γίνετι τοποθέτηση αν δεν φύγουν τα νερά από το υπόγειο του αντλιοστασίου. Έγινε μια παρέμβαση στο προστατευτικό ανάχωμα του Αλφειού ώστε να αποσυμφορηθεί μερικώς το πάνω μέρος του κάμπου, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό αν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις, διότι πιθανότατα θα χρειαστεί να το ξανακλείσουμε», επισήμανε ο κ. Γριβάκης και πρόσθεσε ότι από σήμερα οι πληγέντες θα μπορούν να υποβάλουν στο τμήμα ΕΛΓΑ του δήμου δηλώσεις ζημιάς καλλιέργειας ΠΣΕΑ.

Όλη η επικαιρότητα